به گزارش مرکزکده به نقل از دنیای اقتصاد:
ECM با سادهسازی مدیریت اطلاعات، سازمانها را برای بهبود بهرهوری، تصمیمگیری مبتنی بر دادهها، کاهش هزینهها و اطمینان از انطباق با تغییرات توانمند میسازد.
۵ دلیل نیاز کسبوکارهای بزرگ به ECM
واحد خبری مرکزکده : در عصر اطلاعات امروز، کسبوکارها حجم وسیعی از دادهها را در قالبهای مختلف (ایمیل، اسناد، قراردادها، تصاویر و..) تولید و ذخیره میکنند که مدیریت مؤثر این اطلاعات میتواند یک چالش جدی باشد. اینجاست که اهمیت مدیریت محتوای سازمانی (ECM) خود را نشان میدهد. در پاسخ به این سؤال که ECM چیست؟ باید گفت ECM ترکیبی از استراتژیها، فرایندها و ابزارهایی است که سازمانها برای جمعآوری، سازماندهی، ذخیره، بازیابی و حذف اطلاعات استفاده میکنند.
فراتر از جنبههای فنی، ECM با ترویج یک محیط اطلاعاتی متمرکز و سازمانیافته، یک تغییر فرهنگی را نیز در سازمانها تقویت کرده و همکاری و بهاشتراکگذاری دانش را تشویق میکند. بهاینترتیب، تضمین میکند که همه افراد سازمان، به اطلاعات موردنیاز برای انجام مؤثر وظایف خود دسترسی دارند. این رویکرد مشارکتی، میتواند به بهبود نوآوری، حل مسئله و چابکی کلی سازمان منجر شود.
به طور خلاصه، میتوان گفت ECM یک سرمایهگذاری استراتژیک برای کسبوکارها است که میتواند کارایی، تصمیمگیری، قابلیت انطباق و در نهایت رشد سازمان را بهبود بخشد. در ادامه به مهمترین دلایل نیاز کسبوکارها به ECM اشاره خواهیم کرد.
افزایش بهرهوری
ECM با خودکارسازی وظایفی مانند ضبط، ذخیره و بازیابی محتوا؛ انجام فرایندهای تجاری را ساده و خودکار کرده و بهاینترتیب، بهرهوری را نیز افزایش میدهد. همچنین ECM با ارائه یک پلتفرم متمرکز برای بهاشتراکگذاری اسناد و کنترل آنها، کار تیمی را تقویت کرده و تضمین میکند که همه ذینفعان، به اطلاعات صحیح و دقیق دسترسی دارند.
همکاری و بهرهوری باعث ارتقای نوآوری و کارایی در سازمان میشود و ECM (مدیریت محتوای سازمانی) به روشهای زیر، نقش مهمی در تقویت این جنبهها ایفا میکند:
همکاری در لحظه: ECM بستری را برای همکاری درلحظه افراد فراهم میکند و کارمندان را قادر میسازد تا به طور همزمان، روی اسناد کار کنند. این امر منجر به تقویت کار گروهی، تصمیمگیری سریعتر و افزایش بهرهوری میشود.
اشتراکگذاری و دسترسی به اسناد: ECM به کارمندان اجازه میدهد اسناد را از هر مکان، در هر زمان و از هر دستگاهی به اشتراک بگذارند و به آنها دسترسی داشته باشند. این انعطافپذیری، دسترسی و کارایی را بهبود میبخشد.
اتوماسیون گردش کار: ECM فرایندهای گردش کار را خودکار میکند، مداخله دستی را کاهش میدهد و زمان کارمندان را برای تمرکز بر وظایف مهمتر آزاد میکند. ECM مانند یک اتوماسیون اداری آنلاین، کارایی و بهرهوری را بهبود میبخشد.
ردیابی وظایف: سیستم مدیریت محتوای سازمانی کسبوکارها را قادر میسازد تا پیشرفت کارها و فعالیتها را ردیابی کنند و از مسئولیتپذیری و عملکرد بهینه افراد اطمینان حاصل کنند.
بهبود امنیت و دسترسی
کسبوکارها همواره در تلاش هستند تا با تعیین الزامات قانونی سختگیرانه، اطمینان حاصل کنند که محتوای آنها به طور ایمن ذخیره شده و بهراحتی قابلبررسی است. ویژگیهای امنیتی قدرتمند ECM کسبوکارها را قادر میسازد تا با تعیین دسترسیها و الزامات مشخص، از مقررات سازمان و صنعت پیروی کنند.
پلتفرمهای ECM با برخورداری از ویژگیهایی مانند کنترلهای دسترسی و رمزگذاری، سازمانها را قادر میسازد تا از دادههای خود در برابر دسترسی غیرمجاز محافظت کنند و محیطی امن برای همکاری و افزایش بهرهوری ایجاد کنند. علاوه بر این، با پشتیبانگیری منظم از دادهها، این اطمینان را حاصل میکند که محتوای سازمان در برابر هرگونه دستکاری اطلاعات یا خرابی سیستم، محافظت میشود.
صرفهجویی در هزینه
ECM نیاز به فضای ذخیرهسازی فیزیکی را از بین برده و هزینههای چاپ را کاهش میدهد. علاوه بر این، سیستمهای ECM اغلب به قابلیتهای جستجوی پیشرفته مجهز میشوند که به کاربران اجازه میدهند اسناد یا اطلاعات خاص را در یک مخزن وسیع بهسرعت پیدا کنند. همچنین با بهحداقلرساندن خطر گمشدن اسناد، باعث صرفهجویی در وقت و هزینه کارمندان میشود.
علاوه بر این، سیستمهای ECM اغلب مجهز به ویژگیهای کنترل نسخه هستند که به کاربران اجازه میدهد تغییرات ایجاد شده در اسناد را در طول زمان ردیابی کنند. این موضوع نهتنها شفافیت در فرایند ویرایش اسناد را تضمین میکند، بلکه در صورت نیاز، به بازگشت به نسخههای قبلی کمک کرده و در نتیجه یکپارچگی محتوا را حفظ میکند.
بهبود تصمیمگیری
سیستمهای مدیریت محتوای سازمانی (ECM) با متمرکز کردن اطلاعات از بخشها و در قالبهای مختلف، یک منبع واحد از اطلاعات ایجاد میکند که باعث دسترسی سادهتر به دادههای میشود. ECM همچنین میتواند گردش کار و فرایندهای تایید را ساده کرده و از تصمیمگیری آگاهانه و بهموقع اطمینان حاصل کند.
بهطورکلی، ECM به عنوان یک ابزار قدرتمند برای بهبود تصمیمگیری در سازمانها عمل میکند که به آنها کمک میکند تا با ارائه اطلاعات سازمانیافته و در دسترس، انتخابهای آگاهانهتری داشته باشند.
ارائه خدمات مشتریان پیشرفته
ECM میتواند به طور یکپارچه با سیستمها و برنامههای موجود در سازمان، مانند نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، نرم افزار ERP و سیستمهای مدیریت اسناد، یکپارچه شود. بهاینترتیب کسبوکارها میتوانند با دسترسی یکپارچه و سریع به اسناد و اطلاعات مربوط به مشتری، خدمات بهتری را به آنها ارائه دهند. این موضوع درنهایت منجر به زمان پاسخگویی سریعتر و بهبود رضایت مشتری میشود.
مدیریت محتوای سازمانی به شیوههای زیر میتواند به ارائه خدمات مشتریان بهتر کمک کند:
ایجاد شفافیت نسبت به مشتریان: سیستمهای ECM دادههای مشتری از جمله تعاملات گذشته، قراردادها و سابقه خرید آنها را به شکل متمرکز نگهداری میکنند. این موضوع به خدمات مشتریان اجازه میدهد تا بهسرعت، به تمام اطلاعات مشتری دسترسی داشته باشند، نیازهای مشتری را بهتر درک کرده و مسائل را به طور مؤثر حل کنند.
ایجاد تعاملات شخصی: ECM امکان دستهبندی بهتر مشتریان را فراهم میکند. درواقع با دسترسی به دادههای مشتری، کسبوکارها میتوانند خدمات پشتیبانی و ارتباط با آنها را بر اساس نیازها و ترجیحات فردی تنظیم کنند که در نهایت منجر به تعاملات معنادارتر میشود.
بهبود بهرهوری: ECM گردش کار را خودکار و فرایندها را ساده میکند. بهعنوانمثال، خودکار کردن فعالیتهایی مانند بازیابی اسناد، زمان ارزشمندی را برای تمرکز روی مسائل پیچیده مشتری در اختیار نمایندگان قرار میدهد.
یکپارچگی در کانالهای ارتباطی: یک سیستم ECM تضمین میکند که اطلاعات بدون توجه به کانال ارتباطی (تلفن، ایمیل، رسانههای اجتماعی) اطلاعات یکسانی به مشتریان ارائه میشود. این موضوع سردرگمی و ناامیدی مشتریان را از بین میبرد و منجر به تجربه مشتری بهتری میشود.
در نهایت میتوان گفت مدیریت محتوای سازمانی (ECM) یک ضرورت برای کسبوکارها در دنیای دادهمحور امروزی است. ECM با سادهسازی مدیریت اطلاعات، سازمانها را برای بهبود بهرهوری، تصمیمگیری مبتنی بر دادهها، کاهش هزینهها و اطمینان از انطباق با تغییرات توانمند میسازد. علاوه بر این، خدمات مشتری را بهبود داده و عملیات کلی کسبوکار را تقویت میکند. پیادهسازی سیستم ECM ، گامی استراتژیک بهسوی آیندهای کارآمدتر، سازمانیافته و موفقتر است.
منبع خبر: دنیای اقتصاد