چهارشنبه, ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-13
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 4410 |
تاریخ انتشار : ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۱ | ارسال توسط :
65 بازدید
۰
9

تحول در صنعت با تولید کابل مفتولی و کاربردهای بسیار آن سیم و کابل بخش جدایی نشدنی از صنایع مختلف هستند. صنایع مختلف در ساختار محصولات خود و یا بخش ساخت و ساز کارخانجات خود از سیم و کابل استفاده می کنند. به گزارش ایسنا به نقل از نید صنعت، هر کابل با توجه به […]

تحول در صنعت با تولید کابل مفتولی و کاربردهای بسیار آن

سیم و کابل بخش جدایی نشدنی از صنایع مختلف هستند. صنایع مختلف در ساختار محصولات خود و یا بخش ساخت و ساز کارخانجات خود از سیم و کابل استفاده می کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از نید صنعت، هر کابل با توجه به کیفیت، جنس و نوعی که دارد در صنعت به کار می رود و یکی از کابل های پر کاربرد در کابل های مفتولی هستند.نیاز صنعت به کابل هایی مقاوم در برابر رطوبت و نم و مناسب برای نصب ثابت دلیلی برای تولید کابل مفتولی شد. کابل مفتولی نوعی کابل است که از یک هادی تک رشته ای یا تک سیمی تولید شده باشد. کابل افشان دارای چندین تعداد رشته های هادی هستند؛ در صورتی که کابل مفتولی فقط یک رشته با ضخامت زیاد دارد که خیلی منعطف نیست به همین دلیل به آن کابل خشک هم گفته می شود. البته لازم به ذکر است که کابل مفتولی امکان خمش دارد، اما انعطاف پذیری آن به نسبت دیگر کابل ها کمی کم تر است؛ چرا که در انعطاف کابل ها یک سری ویژگی ها مانند ضخامت، نازکی، استقامت و … تاثیر می گذارند. در کابل های مفتولی که عایق آن ها بزرگ تر بوده و قطر هادی بیشتری دارند، انعطاف، خمش و نرمی کم تر است که با توجه به نوع کابل و ویژگی های آن تعیین می شود.
ساختار کابل مفتولی کابل مفتولی مانند دیگر کابل ها دارای یک عایق هستند که تک هسته ای مسی و یا آلومینیومی می باشد. به صورتی این نوع کابل از نوعی پوشش بیرونی به اسم عایق، هادی و بعضی وقت ها شیلد تشکیل شده، بعضی از کابل های مفتولی می توانند یک سری لوازم اضافه مانند زره و محافظ نیز داشته باشند که از نظر کیفیت و کارایی روی آن ها تاثیر می گذارد. از طرفی باید بگوییم که عایق کابل های مفتولی از جنس پی وی سی (PVC) است که قابلیت خاموش شوندگی دارد، به همین دلیل زمانی که کابل های مفتولی استفاده شود، در زمان بروز آتش، این کابل ها آتش نمی گیرند و اجازه انتشار و هدایت به آن ها داده نمی شود.
کابل های برق مفتولی چه کاربردی در صنعت دارند؟ یکی از بیشترین کاربرد این کابل ها در نیروگاه های تولید و توزیع برق است. همین طور کابل های مفتولی در صنعت مخابرات یا صنایع ارتباطات نیز به کار می رود و کابل های مفتولی که غلاف هم ندارند در صنعت تجهیزات الکترونیک و رایانه ها نیز به کار می روند. باید بگوییم که کابل های مفتولی با توجه به طول عمری که دارند و همین طور اجازه آسیب دیدن نیروهای خارجی نمی شوند، در بخش های مختلف صنایع مورد استفاده قرار می گیرند.
مزایای استفاده کابل مفتولی در صنعت یکی از مزایای کابل های مفتولی دارای طول عمر زیاد هستند؛ البته به شرط این که از آن ها به درستی استفاده شود. در مقابل ضربه و زنگ زدگی هم می توانند دوام بیاورند اما اگر شما در کارخانجات صنعتی می خواهید از آن ها استفاده کنید باید گالوانیزه شوند. همین طور هزینه ها امروزه در بخش های مختلف صنعتی اهمیت زیادی دارد، شرکت ها و کارخانجات سعی می کنند برای مصارف صنعتی به سراغ محصولات مقرون به صرفه بروند. کابل های برق مفتولی قیمت مناسب و کیفیت بالایی دارند و همین طور در متراژ مسافت های زیاد هم می توان از آن ها بهره برد.
استاندارد کابل مفتولی در هنگام خرید کابل برق به رعایت استانداردهای لازم در آن محصول توجه کنید. زمانی که بخواهید کابل های برق مفتولی را در صنعت استفاده کنید، باید به استانداردهای آن توجه کنید. یکی از نکات مهم این است که کابل در شرایط استاندارد باشد و به شکل تک روکش عرضه گردد. مفتول های تک رشته ای که سایز ۱.۱۳ میلی متر در بازار را دارند تا مدل ۳.۵۷ را سایز یک می نامند و مدل های بزرگ تر از ۳.۷۵ نیز سایز ۱۰ گفته می شود. همچنین یک سری نمره های بیشتری از کابل مفتولی در بازار وجود دارد، ضخامت ۱۰ این کابل دارای وزن ۵۰ کیلوگرمی است و مدل ۱۴ آن ضخامت دو دارد و نمره آن نیز ۱۶ است. لازم به ذکر است که نمره ۲۰ آن یکی پر استفاده ترین کابل ها در بازار می باشد.
انواع کابل مفتولی برای استفاده در صنعت کابل های مفتولی با توجه به چند نکته دسته بندی می شوند که یکی از آن میزان ولتاژ است. کابل های مفتولی با ولتاژ ۳۵۰۰/۳۰۰ و ۷۵۰/۴۵۰ ولت وجود دارند که هر کدام از سطح مقطع ۰.۵، ۰.۷۵ و ۱ تشکیل شده اند. از دیگر انواع کابل مفتولی می توان آن هایی را نام برد که با توجه به وزن دسته بندی می شوند. ما شاهد کابل های سنگین و سبک در صنعت هستیم که کابل های سبک وزن، در مصارف صنعتی استفاده می شوند و همین طور ولتاژ پایین تری هم دارند. از طرفی کابل های مفتولی سنگین با توجه به وزن بالا، ولتاژ های زیادی از برق را پشتیبانی کرده و عموما به شکل دفنی به کار می روند. این کابل ها نیز در صنعت استفاده می شوند؛ به همین دلیل نقش پر رنگی در موارد و کارکرد های صنعتی ایفا می کند.
انتهای واحد خبری مرکزکده

منبع خبر: ایسنا

    برچسب ها:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مرکزکده در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید