به گزارش مرکزکده به نقل از خبرگزاری برنا: برای تهیه یک قهوه خوب، فقط داشتن یک قهوهساز عالی کافی نیست. نظافت کامل دستگاه قهوهساز بهطور منظم نقش مهمی در ارائه یک قهوه خوشطعم و باکیفیت دارد. این موضوع بهویژه برای کافهداران که بهصورت روزانه و طولانیمدت از دستگاه قهوهساز استفاده میکنند، بسیار حائز اهمیت است.
تمیز کردن قهوه ساز | راهنمای قدم به قدم تمیز کردن دستگاه اسپرسو ساز
تمیز نکردن قهوهساز باعث انباشته شدن روغنهای قهوه در دستگاه، سبد و مکانهای دیگر میشود و طعم قهوه را بد و تلخ میکند. همچنین استفاده مرتب از قهوهساز ممکن است باعث ایجاد کپک و رشد قارچ در داخل دستگاه شود. اگرچه این مشکلات آثار جدی بر سلامتتان ندارند، اما فکر کردن به وجود آنها در قهوهساز بهطور قطع ناخوشایند خواهد بود. برای جلوگیری از ایجاد این مشکلات، در این مقاله نحوه تمیز کردن قهوه ساز را بهصورت گام به گام به شما آموزش خواهیم داد. برای آشنایی با مراحل نظافت انواع دستگاه قهوهساز مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
1- قدم اول تمیز کردن قهوهساز؛ آماده کردن لوازم موردنیاز
تمیز کردن اسپرسو ساز و قهوه ساز، این تجهیزات آشپزخانه صنعتی کاربردی در کافهها، بسیار راحت و کمزحمت است. با کمی آب، صابون و سرکه میتوانید این کار را به خوبی انجام دهید. برای تمیز کردن دستگاهتان به وسایل زیر نیاز دارید:
آب
مایع ظرفشویی
سرکه سفید
اسفنج
فیلترهای کاغذی قهوه
برنج
جوش شیرین
برای تمیز کردن دستگاه میتوانید به دستورالعملهای تولیدکننده قهوهساز را نیز دنبال کنید.
۲- قطعات قابل جدا شدن را پس از هر بار استفاده با مایع ظرفشویی بشویید
یک توصیه مهم برای تمیز کردن دستگاه قهوهساز این است که قطعات قابل جدا شدن را بعد از هربار استفاده، با مایع ظرفشویی بشویید. این کار به حذف قطرات قهوه، دانههای قهوه و روغنهای باقیمانده کمک میکند. شما میتوانید قطعات را با دست در سینک و با آب گرم و صابون بشویید. اکثر قطعات دستگاه قهوه ساز صنعتی قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی را نیز دارند. بهاینترتیب تمیز کردن قهوهساز برایتان راحتتر میشود.
فراموش نکنید که بیرون دستگاه و صفحه گرمکن نیز باید پاک شود؛ زیرا ممکن است روی آنها لکههایی از قهوه سوخته شود. در نهایت توجه داشته باشید که درپوش مخزن را باز بگذارید تا بعد از هربار استفاده بهطورکامل خشک شود.
3- یک ماده مناسب برای رسوبزدایی قهوهساز انتخاب کنید
قبل از رسوبزدایی از دستگاهتان، یک ماده رسوبزدای مناسب انتخاب کنید. باتوجهبه بالا بودن قیمت دستگاه اسپرسو ساز صنعتی دو گروپ، انتخاب ماده مناسب بسیار مهم است. در اینجا چند گزینه ملایم و مناسب آورده شده است:
سرکه سفید: سرکه سفید تقطیر شده، در هر فروشگاهی قابل دسترسی است و یکی از گزینههای محبوب برای تمیز کردن دستگاههای قهوهساز و سایر لوازم خانگی به شمار میرود. از آنجاییکه سرکه بسیار اسیدی است، باید چندین بار دستگاه را با آب شستشو دهید تا از باقی ماندن طعم آن جلوگیری کنید.
عصاره لیمو: لیموهای تازه را میتوان آبگیری کنید. بوی این ماده برای شستوشوی دستگاه ملایمتر است؛ اما باز هم توصیه میشود که چندبار دستگاه را آبکشی کنید.
اسید سیتریک: این گزینه به اندازه نامش اسیدی نیست و به نسبت گزینههای دیگر نیاز به شستوشوی کمتری دارد. بهطور معمول اسید سیتریک بهعنوان ماده نگهدارنده غذا استفاده میشود؛ بنابراین به صورت پودری در فروشگاههای مواد غذایی و فروشگاههای هنری موجود است.
انتخاب ماده مناسب برای تمیز کردن دستگاه قهوهساز از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا تاثیر مستقیم بر عملکرد و طول عمر دستگاه دارد. مواد تمیزکننده باید قادر باشند تا رسوبات و روغنهای باقیمانده از قهوه را بهطور موثر از بین ببرند و در عین حال آسیبی به قطعات داخلی دستگاه نرسانند.
4- هر سه ماه یکبار قهوهساز را با سرکه ضدعفونی کنید
با گذشت زمان، املاح موجود در آب سخت ممکن است در قسمتهای داخلی دستگاه جمع شود و زمان تهیه قهوه را طولانیتر کند. برای بازگرداندن عملکرد صحیح دستگاه، نیاز به تمیز کردن و ضدعفونی آن دارید. اکثر قهوهسازها مجهز به چراغ هشدار هستند و زمانیکه نیاز به تمیزکاری عمیق دارند، روشن میشوند؛ اما بهتر است که منتظر روشن شدن این چراغ نباشید و یک بازه زمانی سه ماهه برای تمیز کردن قهوهساز در نظر بگیرید.
اگر می خواهید از یک قهوه ساز قطرهای رسوب زدایی کنید، قسمتهای مساوی سرکه سفید و آب را مخلوط کنید و مخلوط را داخل دستگاه بریزید. دستگاه را روشن کنید؛ اما زمانیکه محفظه دم کردن نیمه خالی است، فرآیند را متوقف کنید. حدود ۳۰ دقیقه منتظر بمانید و سپس چرخه دم کردن را کامل کنید. سپس یک فیلتر کاغذی جدید بگذارید. آب تمیز را داخل دستگاه بریزید و در فیلتر کاغذی تازه قرار دهید. آن را در یک چرخه اجرا کرده و این روند را دو بار تکرار کنید تا مزه سرکه از بین برود. سعی کنید حداقل هر سه ماه یکبار این کار را انجام دهید. البته اگر استفاده بیشتری از قهوهساز دارید، این فرآیند را باید در دورههای زمانی کوتاهتری تکرار کنید.
5- نحوه تمیز کردن قیف فیلتر دستگاه قهوه تجاری
قیف فیلتر دستگاه قهوه تجاری به مرور زمان رسوبات را به خود جذب میکند. برای حفظ عملکرد صحیح، باید قیف فیلتر را حداقل یک بار در هفته یا بعد از هر تمیزکاری عمیق، تمیز کنید. از یک برس نرم یا پد غیرخراشنده برای شستوشوی قیف فیلتر با آب گرم و مایع ظرفشویی استفاده کنید. اگر میزان رسوبها و عمق آنها شدید است، از آب گرم و مقدار کمی سرکه سفید، آب لیمو یا اسید سیتریک برای حذف آنها استفاده کنید.
6- نحوه تمیز کردن نمای خارجی دستگاه قهوه تجاری
نمای خارجی دستگاه قهوه تجاری ممکن است به مرور زمان کثیف شود. برای تمیز کردن کامل دستگاه، حداقل یک بار در هفته مراحل زیر را دنبال کنید:
محلول تمیزکننده را در یک بطری اسپری با ترکیب ۲/۳ آب گرم و ۱/۳ سرکه سفید، پر کنید.
دستگاه را خاموش کرده و کابل برق را از پریز جدا کنید.
محلول تمیزکننده را روی نمای خارجی اسپری کنید و اجازه دهید حدود یک دقیقه بماند.
اگر لکههای کثیفی یا چربی وجود دارد، کمی جوش شیرین بزنید و با استفاده از پد غیرخراشنده یا برس نرم، ناحیه را بسابید.
پس از استفاده از سرکه و جوش شیرین، دستگاه را با یک پارچه میکروفیبر مرطوب پاک کنید.
با استفاده از یک پارچه میکروفیبر خشک، هرگونه رطوبت باقیمانده را از سطوح خارجی پاک کنید.
نمای خارجی دستگاه قهوه به دلیل استفاده مکرر و تماس با محیط، ممکن است به سرعت کثیف شود و لکههای چربی، گرد و غبار و کثیفیهای دیگر روی آن باقی بماند. این آلودگیها ممکن است به مرور زمان باعث اختلال در عملکرد دستگاه و کاهش عمر مفید آن شوند. همچنین یک دستگاه قهوه کثیف میتواند تاثیر منفی روی تجربه مشتریان و نمای کلی محیط کار داشته باشد.
تهیه قهوه خوشطعم و افزایش طول عمر دستگاه با نظافت دورهای قهوهساز
در این مقاله با نحوه تمیز کردن قهوه ساز آشنا شدیم. نظافت منظم دستگاه قهوهساز تاثیر مهمی بر تهیه یک قهوه باکیفیت و ارائه خدمات عالی به مشتریان دارد. بیتوجهی به نظافت دستگاه ممکن است به موجب انباشت روغنهای قهوه، رسوبات معدنی و سایر آلودگیها شود که هم بر طعم قهوه تاثیر منفی میگذارد و هم باعث کاهش عمر مفید دستگاه میشود. بههمیندلیل ایجاد یک روال منظم برای تمیز کردن دستگاه قهوهساز و پیروی از توصیههای متخصصان در این زمینه میتواند تاثیر مثبتی بر تجربه مصرفکننده و عملکرد دستگاه داشته باشد. توجه به این نکات ساده، علاوهبر حفظ عملکرد مطلوب دستگاه، به ایجاد یک محیط کاری حرفهای و بهداشتی کمک خواهد کرد.
این محتوا حاوی تبلیغات میباشد
منبع خبر: خبرگزاری برنا