به گزارش مرکزکده به نقل از خبرگزاری برنا: ریزش مو بهعنوان یکی از معضلات رایج بین آقایان، ممکن است در هر سنی اتفاق بیافتد. کاشت مو بهعنوان راهحلی کلیدی برای رفع این مشکل در سالهای اخیر محبوبیت بسیاری کرده است؛ بااینحال کاشت مو اگر در سن مناسب انجام نشود، نتایج مطلوبی به همراه نخواهد داشت.
بهترین سن برای کاشت مو برای آقایان چه سنی است؟
در همین راستا برای بسیاری از آقایان این سوال مطرح میشود که «بهترین سن کاشت مو چه زمانی است؟». در ادامه مقاله ضمن پاسخ به این سوال، موضوع سن مناسب کاشت مو و شرایط سنی کاشت مو را بهطورکامل بررسی میکنیم. پیش از هرگونه اقدام برای کاشت مو ادامه مقاله را مطالعه کنید تا بهترین نتیجه از این درمان شگفتانگیز برای شما حاصل شود.
بهترین سن برای کاشت مو اقایان چه زمانی است؟
بهطورکلی بهترین سن برای کاشت مو اقایان زمانی است که ریزش مو تثبیت شده باشد. این موضوع معمولا در اواخر دهه ۲۰ سالگی یا اویل دهه ۳۰ سالگی اتفاق میافتد. در این سنین الگوی ریزش مو مشخص شده است؛ بنابراین با اطمینان بیشتری میتوان در مورد ناحیهای که نیاز به کاشت مو دارد، تصمیمگیری کرد. بر این اساس و بهطورکلی میتوان گفت بهترین سن برای کاشت مو اقایان در بازه سنی ۲۷ تا ۴۰ سالگی است.
این نکته را در نظر داشته باشید که سابقه خانوادگی در انتخاب بهترین سن کاشت مو تاثیر دارد؛ بر این اساس اگر ریزش موی شما زودتر آغاز شود و به تثبیت برسد، با مشورت پزشک میتوانید کاشت مو را در سن پایین انجام دهید. با مراجعه به کلینیک کاشت مو تهران بابت نتیجه درمان اطمینان خاطر بالایی خواهید داشت و متخصصان این مرکز راهنماییهای لازم برای انتخاب بهترین سن کاشت موی سر را به شما ارائه میدهد.
بررسی عوامل موثر بر تعیین بهترین سن کاشت مو
پیش از انتخاب سن مناسب برای کاشت مو آقایان و کاشت مو بانوان باید این نکته را در نظر داشته باشید که عوامل متعددی در تعیین بهترین سن برای کاشت مو نقش دارند. در ادامه این عوامل را بررسی میکنیم:
ژنتیک: ریزش مو یکی از عارضههای ارثی است؛ بنابراین پیش از انتخاب سن مناسب برای کاشت مو سابقه خانوادگی در ریزش مو را بررسی کنید. اگر سابقه ریزش مو در خانواده شما وجود دارد، ممکن است ریزش موی شما زودتر شروع شود و در سنین پایینتری به بهترین سن کاشت مو برسید.
ثبات الگوی ریزش مو: اگر میزان ریزش مو هنوز تثبیت نشده است، برای انتخاب بهترین سن کاشت مو مردان باید کمی صبر کنید؛ زیرا در چنین حالتی ممکن است کاشت مو نتایج دائمی نداشته باشد و در آینده منجر به ریزش مو شدیدتر شود.
سلامت عمومی: پیش از بررسی شرایط سنی کاشت مو، باید سلامت عمومی بدن خود را در نظر بگیرید. افراد با بیماریهای زمینهای خاص مانند دیابت، مشکلات تیروئید و بیماریهای قلبی-عروقی ممکن است نتیجه مطلوبی از کاشت مو نگیرند.
سلامت ناحیه اهداکننده مو: بهمنظور انتخاب بهترین سن برای کاشت مو باید سلامت ناحیه اهداکننده را نیز در نظر بگیرید. در فرایند کاشت مو همراه با جراحی، معمولا فولیکولهای موی سالم یک ناحیه از سر (معمولاً پشت سر یا کنارهها) برداشته و به ناحیه طاسی سر پیوند زده میشود. سلامت فولیکولها و تراکم مو در ناحیه اهداکننده با افزایش سن کاهش مییابد؛ بنابراین، اگر سن شما بالا باشد، ممکن است ناحیه اهدا کننده موی کافی یا فولیکولهای سالم برای کاشت مو نداشته باشد.
بهجز روشهای جراحی، کاشت مو با تکنیکهایی نظیر فیت (FIT) نیز انجام میشود و سلامت فولیکولها در این روش نیز اهمیت بالایی دارد. در نظر داشته باشید که قیمت کاشت مو، در روشهای مختلف جراحی و غیرجراحی با یکدیگر متفاوت است و به تخصص تیم درمان و نوع کلینیک نیز بستگی دارد.
حداقل و حداکثر سن کاشت مو باید چقدر باشد؟
حداقل سن کاشت مو معمولا ۲۵ سالگی در نظر گرفته میشود؛ زیرا در این سن الگوی ریزش مو تا حد زیادی تثبیت شده است و میتوان با اطمینان بیشتری درباره کاشت مو تصمیمگیری کرد. اگر سابقه خانوادگی ریزش مو دارید، شاید در ابتدای سنین جوانی به کاشت مو نیاز داشته باشید؛ در چنین شرایطی کاشت مو در ۲۲ سالگی یا سنین پایینتر، با مشورت پزشک بلامانع است.
حداکثر سن کاشت مو بهطورقطعی مشخص نیست؛ بااینحال معمولا تا ۶۰ سالگی امکان کاشت مو وجود دارد. پزشکان متخصص توصیه میکنند کاشت مو در سنین بالاتر از ۷۰ سالگی انجام نشود؛ چراکه با افزایش سن، تراکم و سلامت فولیکولهای مو کاهش مییابد و ممکن است نتایج کاشت مو مطلوب نباشد. درصورتیکه قصد پرداخت هزینه کاشت مو را دارید، بهمنظور کسب نتایج دلخواه برای کاشت مو در ۴۰ سالگی و نهایتا تا اواسط ۵۰ سالگی اقدام کنید.
عوارض کاشت مو در سن کم چیست؟
کاشت مو در سن پایین و کمتر از ۲۵ سالگی بهطورکلی توصیه نمیشود؛ چراکه در این سن الگوی ریزش مو هنوز تثبیت نشده و ممکن است در آینده موهای کاشتهشده دچار ریزش مجدد شوند. همچنین، تغییرات هورمونی در این سنین بر الگوی ریزش مو تاثیر میگذارد. برخی از عوارض کاشت مو در سن کم عبارتاند از:
ریزش مجدد موها یا حتی ریزش شدیدتر موها
آسیب دیدن فولیکولهای مو در ناحیه اهداکننده (بانک مو)
حاصل نشدن نتیجه دلخواه و نارضایتی
ایجاد خط موی غیرطبیعی
بهطورکلی، کاشت مو در ۱۸ سالگی یا سن پایین، جزو اولین گزینههای پزشکان متخصص برای درمان ریزش مو نیست؛ چراکه تغییرات هورمونی و ثابت نشدن الگوی ریزش مو بر نتیجه تاثیر منفی میگذارد. بهجای کاشت مو در سن پایین، روشهای درمانی دیگر مانند مزوتراپی یا پیآرپی را امتحان کنید.
تشخیص بهترین سن برای کاشت مو را به پزشک بسپارید
تعیین بهترین سن کاشت مو برای کسب نتیجه دلخواه اهمیت بالایی دارد. اگر حداقل و حداکثر سن کاشت مو را در نظر نگیرید، سرمایه خود را هدر دادهاید! بهطورکلی، بهترین سن برای کاشت مو اقایان سن بازه ۲۷ تا ۴۰ سالگی در نظر گرفته میشود؛ چراکه در این سنین معمولا الگوی ریزش مو به ثبات رسیده است و نتیجه درمان بسیار رضایتبخش خواهد بود.
بااینحال، سن مناسب کاشت مو در هر فرد متفاوت است و تشخیص آن را باید به پزشک متخصص بسپارید. با مراجعه به کلینیکهای معتبر مانند کلینیک کاشت مو ایران فیت، بهراحتی متوجه میشوید که کاندیدای مناسبی برای کاشت مو هستید یا خیر.
منبع خبر: خبرگزاری برنا