جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 7037 |
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۷ | ارسال توسط :
37 بازدید
۰
3

به گزارش مرکزکده به نقل از خبرگزاری برنا: انواع کاشی سنتی در طراحی معماری های مدرن و سنتی نقش پررنگی داشته است این نوع محصولات هم اکنون در دیزاین خانه و اماکن مهم به کار می روند

تاثیر کاشی سنتی در معماری سنتی و مدرن

کاشی کاری یکی از هنرهای زیبای ایران زمین است که قدمتی بسیار طولانی دارد. این یادگار ارزشمند روزگار کهن، در دنیای مدرن امروزی، همانند طراحی معماری سنتی، در معماری مدرن مورد استفاده قرار می گیرد. کاشی سنتی در طرح ها و رنگ های چشم نواز تولید می شود. این تنوع بالا به کمک معماری مدرن آمده است.
استفاده از این المان می تواند روح تازه ای در بناهای جدید بدمد! کاشی سنتی و دنیای معماری سنتی در گذر زمان با هم پیش آمده اند و امروز همچون دری گرانبها در دستان معماران مدرن امروزی می درخشند! اجازه بدهید با هم نگاهی داشته باشیم به کاشی سنتی و دنیای پر از رنگ و نقش آن و سپس به تلفیق آن با معماری جدید بپردازیم.
انواع سبک های اجرای کاشی سنتی کدام است؟
کاشی سنتی در تکنیک های مختلفی اجرا می شود. این تکنیک ها با توجه به مواد اولیه، روش های ساخت کاشی ها و همچنین روش اجرای آنها به گروه های مختلفی تقسیم می شود. این گروه ها عبارتند از:

کاشی لعابی

کاشی های تک رنگ و جذابی که قدمت استفاده از آنها به قرن ششم می رسد. برای ساخت آنها از یک لایه خمیر چینی که بر روی هسته گل رس استفاده شده است. این کاشی ها را در رنگ های لاجوردی، کرم و آبی فیروزه ای می ساختند.

تکنیک مینایی در اجرای کاشی سنتی

طرح های گل، پرنده، طرح های اسلیمی در کنار هم قرار داده می شوند تا یکی از زیباترین مدل های کاشی های سنتی ساخته شود. این طراحی ها را می توانیم بیشتر در اماکن مذهبی ببینیم.

کاشی زرین فام

کاشی های سنتی با این تکنیک حتما رنگ سبز ویا طلایی را در خود دارند. بیشتر به شکل ستاره ۸ پر و استوانه و قالب برجسته طراحی می شوند.

تکنیک معرق

شاید عبارت تکنیک معرق در چوب بیشتر به گوش شما آشنا باشد. اما جالب است بدانید که این تکنیک در کاشی هم اجرا می شود. نام دیگر آن کاشی شکسته است. به این ترتیب که کاشی ها را که طرح هایی از گل و بته بر روی آنها نقش بسته است، می شکنند. بعد قطعات شکسته را در کنار هم قرار می دهند و برای اتصال آنها به هم از دوغاب استفاده می کنند. بعد از آنکه دوغاب خشک شد، قطعات کاشی را در محل مورد نظر بر روی دیوار نصب می کنند. زیبایی و استحکام این تکنیک از جمله مواردی است که کاشی سنتی معرق را مطلوب می سازد.

تکنیک معقلی

این تکنیک بسیار شبیه به تکنیک معرق است. اما یک تفاوت اساسی با آن دارد. در این تکنیک قطعات بزرگتر کاشی را به اشکال هندسی مربع، مثلث و یا مستطیل برش می زنند. و بعد آنها را با دوغاب به هم می چسبانند و به این ترتیب در کنار هم قرار می دهند و بر روی دیوار نصب می کنند.

کاشی مقرنس

یکی از پیچیده ترین و زیباترین اجراهای کاشی کاری سنتی را در تکنیک مقرنس می توان دید. این شیوه در طراحی ، اجرا و ساخت گنبد و گلدسته مورد استفاده قرار می گیرد. حالت پلکانی این کاشی ها یکی از زیباترین جلوه های کاشی سنتی به شمار می رود.

کاشی هفت رنگ

این نمونه ها طرح های اسلیمی دارند. کاشی های هفت رنگ را در کوره می پزند تا طرح و رنگ آنها پایدار بشود.

کاشی کاری مشبک

در این روش کاشی ها به گونه ای قرار می گیرند که از فاصله میان آنها نور به داخل بتابد. بیشترین مورد استفاده آنها در در دیوارها و در محراب ها می باشد.
نقش کاشی سنتی در معماری سنتی و تلفیق آن با معماری مدرن
یکی از زیبایی هایی که می توان در اجرای کاشی کاری آن را به کار بست، تلفیق این سبک با معماری مدرن است. اگر می خواهید به بنای مورد نظرتان اصالت و زیبایی ببخشید از کاشی سنتی در فضاهای مختلف استفاده کنید. البته که خلاقیت در این میان نقش مهمی را ایفا می کند و برای استفاده از این المان طراحی معماری سنتی در بناهای جدید نمی توان حد و مرزی را متصور بود، در ادامه پیشنهاداتی برای به کارگیری کاشی سنتی در معماری جدید ارائه می گردد. شما هم می توانید تجربیات خود را در زمینه به کارگیری این شیوه در زیبا سازی بناها با ما و دیگر خوانندگان در میان بگذارید. و اما از المان کاشی سنتی در این موارد می توانید استفاده کنید:

اجرای کاشی‌های سنتی در معماری مدرن می‌تواند به فضاها جلوه‌ای منحصر به فرد و زیبا ببخشد. در اینجا چند ایده برای استفاده از کاشی‌های سنتی در معماری مدرن آورده شده است:

تزئین دیوارها با استفاده از کاشی‌های سنتی در فضاهایی مانند اتاق نشیمن، آشپزخانه یا حمام می‌تواند جلوه‌ای هنری و برجسته به فضا ببخشد. دیوار پشت اجاق گاز، دیوار پشت سینک در آشپزخانه و یا دیوار مخصوص محل تلویزیون از جمله این فضاها به شمار می روند.

استفاده از کاشی‌های سنتی به عنوان کفپوش در فضاهای مختلف مانند ورودی بنا، حمام یا حتی حیاط می‌تواند به فضاها حس گرم و دعوت‌کننده‌ای بدهد. ترکیب کاشی‌های سنتی با کفپوش‌های مدرن می‌تواند جلوه‌ای متنوع و جالب ایجاد کند. اینجاست که خلاقیت هم وارد گود می شود و زیبایی را می آفریند.

استفاده از کاشی‌های سنتی در نمای خارجی ساختمان‌ها می‌تواند جلوه‌ای هنری و فرهنگی به ساختمان بدهد. این کاشی‌ها می‌توانند در بخش‌هایی از نما یا به صورت کامل استفاده شوند و جلوه‌ای منحصر به فرد به ساختمان بدهند. از هنر خطاطی هم در کاشی های این قسمت می توان استفاده کرد.

ایجاد پارتیشن‌های دکوراتیو با استفاده از کاشی‌های سنتی می‌تواند به فضاها جلوه‌ای زیبا و منحصر به فرد ببخشد. این پارتیشن‌ها می‌توانند در فضاهای باز مانند نشیمن یا پذیرایی استفاده شوند. اگر در ورودی به گونه ای طراحی شده است که با باز شدن در، تمام فضا قابل رویت است این ایده جذاب هنری می تواند راه گشا باشد.

فراموش نکنیم که استفاده از کاشی‌های سنتی در ساخت مبلمان و لوازم دکوراتیو مانند میزهای قهوه، کمدها یا حتی قاب‌های دیواری می‌تواند به فضاها حس هنری و فرهنگی بیفزاید.

مانند خانه های مادربزرگها در روزگار نه چندان دور گذشته، استفاده از کاشی‌های سنتی در طراحی حوضچه‌ها و فواره‌ها می‌تواند به حیاط و فضای باز خانه جلوه‌ای زیبا و دلنشین بدهد. این تکنیک می‌تواند حس آرامش و طبیعت را به فضا بیاورد.

ترکیب کاشی‌های سنتی با عناصر مدرن می‌تواند به فضاها حس تضاد و تنوع ببخشد و جلوه‌ای هنری و منحصر به فرد ایجاد کند. به خاطر داشته باشید که بسیار مهم است که در انتخاب و همچنین استفاده از کاشی‌های سنتی، هماهنگی و ترکیب مناسب با سایر عناصر فضا را در نظر بگیرید تا نتیجه نهایی زیبا و هماهنگ باشد. در این میان می توانید از نظر کارشناسان و مشاوران هم استفاده کنید. عرصه کاشی و معماری مدرن و سنتی بسیار گسترده است برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به وبسایت های آرچی لرن ، هیربدنگاره و نیستان مراجعه کنید.

منبع خبر: خبرگزاری برنا

    برچسب ها:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مرکزکده در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید