به گزارش مرکزکده به نقل از خبرگزاری برنا: سرور مجازی یا Virtual Private Server که به آن vps گفته میشود , یک ماشین مجازی است که برای میزبانی از وبسایت ها و اپلکیشن ها استفاده میشود.
سرور مجازی چیست؟ مقایسه با میزبانی هاست و سرور اختصاصی
سرور مجازی یا Virtual Private Server که به آن vps گفته میشود , یک ماشین مجازی است که برای میزبانی از وبسایت ها و اپلکیشن ها استفاده میشود. به عبارت دیگر سرور مجازی یک محیط ایزوله شده از یک سخت افزار قویتر بنام سرور اختصاصی میباشد که که از منابع اصلی سرور اختصاصی استفاده میکند و این منابع نسبت به توان سرور اصلی به ماشین های مجازی اختصاص میایبد.
تاریخچه سرور مجازی
بعد از اختراع فناوری مجازی سازی در سال ۱۹۷۰ میلادی توسط IBM و رشد سریع فناوری و وبسایت , وبلاگ ها و وب اپلکیشن ها شرکت های زیادی روی این اختراع ( استفاده از منابع یک سیستم واحد به ماشین های کوچکتر و مجزا) سرمایه گذاری کردند.قبلتر از این, برنامه ها و وبسایت ها را روی کامپیوتر های شخصی و یا سرور های فیزیکی ( سرور اختصاصی) را اندازی میکردند که هزینه بسیار بالا و نگهداری سختی داشتند.
سرور مجازی یا vps یک محیط میزبانی مانند سرور اختصاصی را شبیه سازی میکند با این تفاوت که منابع استفاده شده در آن ممکن است خیلی کمتر از منابع اصلی سرور باشد.
سرور مجازی چیست؟
سرور مجازی یا Virtual Private Server که به آن vps گفته میشود , یک ماشین مجازی است که برای میزبانی از وبسایت ها و اپلکیشن ها استفاده میشود.
در گذشته همانگونه که شرح داده شد برای میزبانی از یک سیستم واحد با منابع آن یا استفاده از تمام منابع یک سرور اختصاصی برای یک پروژه کوچک مقرون به صرفه نبود , چرا که وقتی یک وبسایت با بازدید کم در محیط اینترنت لانچ میشد از تمامیه منابع آن سرور استفاده میکرد و استفاده برای وب اپلکیشن های دیگر مجاز نبود.
به همین دلیل مجازی ساز ها آپدیت و پیشرفته تر شدند تا جایی که در سال ۲۰۰۰ به بعد قدرت پردازنده ها هر ۱۸ ماه دوبرابر میشد و به همین دلیل مجازی ساز ها آپدیت و دقیقتر شدند, مجازی ساز های زیادی مانند VMware,kvm,zen و … رشد کردند و تنها هدف آن استفاده بهینه از منابع بود .
بصورت کلی یک سرور اختصاصی میتواند بصورت مستقل میزبان باشد و یا با مجازی ساز ها منابع یک سرور واحد را تقسیم کرد به تعداد کم یا تعداد زیادی سرور مجازی .
میزبانی وبسایت و وب اپلکیشن چیست؟
وب اپلکیشن یک برنامه کاپیوتری تحت وب میباشد که توسط محیط های ( مجازی , اختصاصی یا هاست) میزبانی میشوند یا به عبارتی هر نرم افزار یا سایتی که خدماتی را به کاربر از طریق درگاه های وب مانند مرورگر و … ارایه میدهد را یک وب اپلکیشن یا وبسایت مینامند.
برای میزبانی از وبسایت ها و نرم افزار های تحت وب , نسبت به استفاده و مدیریت منابع باید انتخاب کرد که بهترین میزبانان کدام یک از دسته بندی ها میباشند؟
هاست
سرور مجازی
سرور اختصاصی
هاست چیست؟
هاست یا host محیطی ایزوله میباشد که بصورت هاست اشتراکی و هاست اختصاصی عرضه میشود که میتوان هاست ابری را نیز تلفیقی از این دو معرفی کرد با شرایط میزبانی متفاوت و ایمن نسبت به نمونه های قبلی.
هاست ها برای استفاده و میزبانی , منابع کمتری را نسبت به سرور ها در اختیار کاربر قرار میدهند و از منابع کمتری استفاده میکنند ولی شامل ابزار ها و فیچر های متعددی هستند که هر آنچه یک وب اپلکیشن یا وبسایت به آن نیاز دارد را در اختیار کاربر قرار میدهد, مانند :
File Manager
Database
Domin Tools
DNS Service
Monitoring
Backup
Cronjob
Metrics
FTP / SSH / SSL
و دیگر سرویس ها که برای داشتن آنها در یک سرور اختصاصی یا سرور مجازی باید ابزار های مختلفی را نصب کرد.
تفاوت هاست و سرور مجازی چیست؟ + معایب و مزایا
بصورت خلاصه تفاوت اصلی آنها در استفاده از منابع میباشد , برای مثال میزبانی از یک وبسایت کم بازدید که به منابع هارد , رم و cpu کمتری نیاز دارد قابل مقایسه با استفاده از سرور مجازی نمیباشد. هاست ها برای اهداف مختلفی طراحی شدند مثل :
هاست لینوکس
هاست ویندوز
هاست دانلود
هاست ورپرس
هاست لاراول
هاست پایتون
و… که هر کدام مورد استفاده بازار هدف خود را دارند و استفاده دیگر از آن ها مقرون بصرفه نیست. مثلا در هاست دانلود منابع کمتری استفاده شده ولی میزان فضای ذخیره سازی آن چندین برابر با یک هاست معمولی میباشد , یا هاست وردپرس بهینه شده برای میزبانی وبسایت های وردپرسی که ملاک این بهینه سازی ها موارد متعددی مانند سرعت هارد , نوع سخت افزار و … میباشد.
سرور مجازی مناسب استفاده برای کسانی میباشد که به منابع بیشتری نسبت به یک هاست اشتراکی نیاز دارند و یا مورد استفاده آنها نرم افزار هایی میباشد که نیاز به منابع و سیستم عامل مختلفی دارد.
مزایا استفاده از هاست نسبت به سرور مجازی
هزینه کمتر
استفاده بهینه از منابع
ابزار های در دسترس
سادگی استفاده از آن
معایب استفاده از هاست نسبت به سرور مجازی
هزینه بالاتر
نیاز به داشتن دانش فنی
تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی چیست؟ + معایا و مزایب
رفتار نرم افزار ها در تنظیمات و محدودیت های اعمال شده در سرور مجازی با سرور اختصاصی متفاوت است , و این مسله برای وبسایت های بزرگ و وب اپلکیشن هایی که از منابع زیاد و محدودیت ها استفاده میکنند چالش بر انگیز است.
بصورت ساده گاهی فاکتور های مختلفی برای انتخاب یک میزبان استفاده میشود که یکی از آن ها منابع و نوع منابعی است که به یک ماشین اختصاص میابد و روند استفاده با محدودیت و بدون محدودیت برای این ۲ متفاوت است.
معمولا وبسایت ها و شرکت های بزرگ که دارای نرم افزار های اتوماسیون و پایگاه داده های بزرگتری هستند مجاز به استفاده از سرور مجازی نیستند زیرا منابع در سرور مجازی در یک چهارچوب خاص و گاهی با الویت بندی بین کاربران تقسیم میشود که این منابع میتواند رزرو شده باشند و یا بصورت اشتراکی به کاربر اختصاص داده شوند که این صف استفاده از منابع تفاوت بزرگ سرور مجازی و سرور اختصاصی میباشد.
در سرور های اختصاصی وبسایت ها یا وب اپلکیشن ها , از تمام ظرفیت این منابع استفاده میکنند و دارای limit و Role های امنیتی نمیشوند . در این بین در سرور اختصاصی درگاه پردازش پرسرعتر نسبت به سرور مجازی میباشند زیرا نرم افزار مجازی سازی برای مدیرت منابع وجود ندارد که اقدام به ایجاد صف پردازش یا تقسیم منابع به ماشین های دیگر کند.
مزایا استفاده از سرور اختصاصی نسبت به سرور مجازی
استفاده از تمام منابع
قدرت و پردازش بیشتر
قدرت و پردازش سریعتر
امنیت بیشتر نسبت به سرور مجازی
پایداری و مانیتور منابع
بهترین عملکرد نسبت به سرور مجازی
معایب استفاده از سرور اختصاصی نسبت به سرور مجازی
هزینه بالا
نیاز به داشتن دانش فنی
پیچیدگی مدیریت
نتیجه گیری:
استفاده از منابع , الویت اصلی انتخاب میزبان برای میزبانی میباشد که برای اهداف مختلفی مانند وبسایت های کوچک و بزرگ میتوان از هاست , سرور مجازی و سرور اختصاصی استفاده کرد که تفاوت اصلی آن ها در الویت پردازش , میزان منابع , نوع منابع و محدودیت ها دانست که استفاده از سرور مجازی و سرور اختصاصی برای میزبانی , مفیدتر و پرسرعت تر میباشد اما برای میزبانی وبسایت ها و وب اپلکیشن های کوچک استفاده از هاست مناسب تر است.
این محتوا حاوی تبلیغات میباشد
منبع خبر: خبرگزاری برنا