یکشنبه, ۲۹ تیر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-07-20
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 17363 |
تاریخ انتشار : ۲۹ تیر ۱۴۰۴ - ۷:۴۰ | ارسال توسط :
2 بازدید
۰
می پسندم

به گزارش مرکزکده به نقل از خبرگزاری برنا: ترانس جرقه زن یا Ignition Transformer یکی از اجزای کلیدی در مشعل های صنعتی است که وظیفه تامین ولتاژ بالا جهت ایجاد جرقه برای احتراق اولیه سوخت را برعهده دارد. این ترانس با افزایش ولتاژ تا چندین هزار ولت، باعث ایجاد جرقه قوی در فاصله الکترودهای جرقه زن می شود که در نهایت موجب اشتعال سوخت مایع یا گاز در محفظه احتراق می گردد. استفاده از ترانس جرقه زن در بویلرها، کوره ها، مشعل های گازسوز و گازوئیل سوز رایج است و عملکرد صحیح آن مستقیماً با ایمنی و پایداری عملکرد سیستم مرتبط است.

معرفی ترانس جرقه زن، برندها و کاربردهای صنعتی آن

کاربرد ترانس جرقه زن بیشتر در سیستم های احتراق با مشعل های اتوماتیک مشاهده می شود که نیاز به اشتعال سریع و دقیق دارند. این تجهیز در صنایعی مانند پتروشیمی، نیروگاه ها، صنایع غذایی، کارخانجات فولاد و دستگاه های تولید حرارت صنعتی استفاده می شود. با توجه به میزان ولتاژ خروجی و فرکانس عملکرد، انتخاب صحیح ترانس جرقه زن برای هر سیستم احتراقی اهمیت حیاتی دارد.
برندهای معتبر تولید کننده ترانس جرقه زن
در بازار جهانی، برندهای معتبری در زمینه تولید ترانس جرقه زن فعالیت می کنند که محصولات آن ها از نظر کیفیت، ایمنی و دوام، در سطح بالایی قرار دارند. برند BRAHMA ایتالیا یکی از پیشگامان این حوزه است که ترانس های جرقه زن آن در انواع مشعل های گازی و گازوئیلی کاربرد دارد. همچنین برند Satronic سوئیس و HONEYWELL آمریکا نیز به دلیل بهره مندی از استانداردهای بین المللی در تولید ترانس جرقه زن در صنایع بزرگ استفاده می شوند.
از دیگر برندهای قابل اعتماد می توان به COFI ایتالیا و FIDA اشاره کرد که محصولات آن ها در بسیاری از سیستم های احتراقی صنعتی در ایران نیز به کار می روند. این شرکت ها مدل های متنوعی با توان خروجی مختلف ارائه می دهند که بسته به نوع مشعل و شرایط کاربری انتخاب می شوند. استفاده از برند معتبر موجب کاهش خرابی و افزایش ایمنی در فرآیندهای احتراقی می شود.
ظرفیت های مختلف و مشخصات فنی
ترانس های جرقه زن در ظرفیت ها و توان های مختلف تولید می شوند تا پاسخگوی انواع مشعل ها و سیستم های احتراقی باشند. رایج ترین مدل ها دارای ولتاژ خروجی بین ۵۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ ولت هستند و جریان اولیه آن ها عموماً در بازه ۰.۵ تا ۱ آمپر قرار دارد. فرکانس عملکرد این ترانس ها معمولاً ۵۰ تا ۶۰ هرتز بوده و برخی مدل ها امکان عملکرد در دو مد متوالی (intermittent) یا پیوسته (continuous) را دارند.
نوع اتصال (سیم دار یا ترمینالی)، طول کابل خروجی، مقاومت در برابر حرارت، درجه حفاظتی (IP)، و جنس بدنه از دیگر مشخصات فنی مهم هستند که در انتخاب یک ترانس مناسب باید در نظر گرفته شوند. در سیستم های حساس صنعتی، استفاده از ترانس هایی با کلاس عایق بندی بالا (مانند کلاس F یا H) پیشنهاد می شود تا در برابر شرایط سخت محیطی و رطوبت مقاومت بالایی داشته باشند.
علائم خرابی ترانس جرقه زن و نشانه های از کار افتادگی
یکی از علائم رایج خرابی ترانس جرقه زن، عدم ایجاد جرقه یا جرقه ضعیف در مشعل است. اگر پس از ارسال فرمان جرقه، هیچ گونه صدای الکتریکی یا نور جرقه از الکترودها مشاهده نشود، احتمالاً ترانس آسیب دیده است. همچنین اگر جرقه ایجاد شود اما شعله تشکیل نشود یا به صورت ناپایدار باشد، می توان مشکل را در عملکرد ضعیف ترانس یا نوسان در ولتاژ خروجی آن جست و جو کرد.
بوی سوختگی، گرم شدن بیش از حد بدنه ترانس، قطع شدن کابل خروجی، یا نشت رطوبت به داخل ترانس نیز از دیگر نشانه های خرابی هستند. در این شرایط باید با استفاده از مولتی متر ولتاژ خروجی ترانس بررسی شود. در صورت مشاهده علائم فوق، توصیه می شود ترانس جرقه زن به سرعت تعویض یا تعمیر شود، زیرا ادامه استفاده از آن می تواند منجر به اختلال در عملکرد مشعل و حتی خطرات ایمنی جدی گردد.
قیمت خرید دلاری برند های مختلف
قیمت خرید ترانس جرقه زن (Ignition Transformer) در بازار بین المللی بسته به برند، مشخصات فنی، کشور سازنده و نوع کاربری آن متغیر است. به طور میانگین، ترانس های برندهای معتبر مانند BRAHMA ایتالیا و COFI در بازه قیمتی ۴۰ تا ۱۲۰ دلار قرار دارند. مدل های ساده تر که مخصوص مشعل های کوچک یا خانگی هستند، معمولاً در محدوده ۴۰ تا ۶۰ دلار عرضه می شوند. اما ترانس های صنعتی با ولتاژ خروجی بالا و دوام کاری بیشتر، می توانند تا ۱۵۰ دلار یا بیشتر نیز قیمت داشته باشند. برندهای آمریکایی نظیر HONEYWELL یا CROUZET و برند سوئیسی Satronic نیز قیمت هایی در همین بازه دارند، البته با توجه به نوسانات بازار ارز و هزینه های واردات، ممکن است قیمت نهایی در کشورهای مختلف متفاوت باشد.
عوامل متعددی در تعیین قیمت ترانس جرقه زن موثر هستند. مهم ترین فاکتور، توان ولتاژ خروجی و نوع عملکرد ترانس است؛ به طور مثال مدل های continuous duty نسبت به intermittent duty قیمت بالاتری دارند. نوع پوشش بدنه (فلزی یا پلیمری ضد حرارت)، استانداردهای ایمنی بین المللی، کلاس عایق بندی حرارتی، طول عمر مفید، و مقاومت در برابر رطوبت و گرد و غبار (IP Rating) از دیگر عواملی هستند که باعث اختلاف قیمت بین برندها می شوند. همچنین هزینه های حمل و نقل بین المللی، تحریم ها و نوع کانکتور یا ترمینال خروجی نیز می توانند روی قیمت تمام شده تاثیر قابل توجهی داشته باشند.
مرکز تبلیغات شرکت های صنعتی
 

منبع خبر: خبرگزاری برنا

    برچسب ها:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مرکزکده در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید