چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2025-01-15
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 12557 |
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰ | ارسال توسط :
2 بازدید
۰
می پسندم

به گزارش مرکزکده به نقل از خبرگزاری برنا: شاخص کل بورس از نیمه آبان تا ۲۶ دی ۱۴۰۳، نزدیک به ۴۱ درصد، رشد کرده است. این میزان رشد باعث شده است تا بسیاری از افراد تمایل به سرمایه‌گذاری در بورس داشته باشند.

مدیریت حرفه‌ای سرمایه با صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس!

اما سوال اصلی این‌جا است که آیا بدون داشتن زمان و دانش و مهارت کافی می‌توان به این میزان بازدهی در بورس دست پیدا کرد؟ پاسخ این سوال منفی است چرا که ممکن است بدون دانش و زمان کافی و مدیریت حرفه‌ای، انتخاب‌های نامناسب در بورس انجام دهیم و سرمایه خود را به خطر بیاندازیم. بنابراین انتخاب ابزاری مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس می‌تواند مدیریت حرفه‌ای را برای سرمایه ما به همراه داشته باشد.
مدیریت حرفه‌ای در صندوق‌های سرمایه‌گذاری
سرمایه افراد سرمایه‌گذار در صندوق های سرمایه گذاری به صورت حرفه‌ای مدیریت می‌شوند. زیرا صندوق‌های سرمایه‌گذاری از ابزارهای مالی نوین و معتبر در بازار سرمایه (بورس) هستند که با مجوز و نظارت‌های نهادهای رسمی، سرمایه افراد حقیقی و حقوقی را جمع می‌کنند، سپس با پول جمع‌آوری شده اقدام به تشکیل سبد دارایی می‌کنند. صندوق سرمایه‌گذاری به ازای پولی که دریافت کرده است، واحدهای سرمایه‌گذاری خود را به سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد.

هر کدام از صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس، بنابر دارایی موردنظرشان، سبد دارایی تشکیل می‌دهند. به عنوان مثال صندوق‌های سهامی، عمده سبد دارایی خود را از سهام تشکیل می‌دهند و مقدار کمی را هم به دارایی‌های دیگر مانند اوراق درآمد ثابت و اوراق شمش طلا یا سایر موارد اختصاص می‌دهد.
صندوق‌های سهامی، چند مزیت عمده دارند:

متنوع سازی دارایی: سبد دارایی صندوق سهامی از گزینه‌های مختلفی تشکیل می‌شود. بنابراین اصل متنوع‌سازی در سرمایه‌گذاری از مزایای اصلی مدیریت حرفه‌ای صندوق‌های سرمایه‌گذاری به حساب می‌آید.
کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در بوس: ایجاد دارایی‌های متنوع در سبد دارایی صندوق‌های سرمایه‌گذاری، به ویژه در صندوق‌های سهامی، باعث می‌شود تا ریسک سرمایه‌گذاری تا اندازه قابل توجهی کم شود. گاهی دیده می‌شود که افراد از پرتفوی تک سهمی استفاده می‌کنند. خرید تنها یک سهم، آن هم با میزان بالا، می‌تواند ریسک سرمایه‌گذاری در سهام را برای فرد سرمایه‌گذار به همراه داشته باشد. کاهش ریسک از دیگر مزایایی است که حضور مدیریت حرفه‌ای سرمایه در صندوق‌های سرمایه‌گذاری بورسی به وجود می‌آورد.
صرفه‌جویی در وقت و هزینه: در صورتی که سرمایه‌گذار از دانش کافی برای تشکیل سبد دارایی و مدیریت آن برخوردار باشد، باز هم باید زمان قابل توجهی را برای مدیریت سرمایه خود صرف کند. از طرفی دیگر، برای انجام مدیریت و نگهداری از سرمایه به طور فردی، باید هزینه قابل توجهی کرد و از دیگر درآمدهای ممکن که می‌توان به دست آورد، صرف نظر کرد. این در حالی است که صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس بابت مدیریت حرفه‌ای سرمایه، تنها میزان کمی کارمزد دریافت می‌کنند.
ایمن بودن در برابر نقاط کور مسیر سرمایه‌گذاری: گاهی پیش می‌آید شخص اقدام به خرید سهام می‌کند اما با توجه به بررسی‌ها و تحلیل‌هایی که انجام داده است، نتیجه معکوس می‌گیرد و سهام مورد نظرش دچار نزول می‌شود. در چنین موقعیتی باید گفت که مدیریت حرفه‌ای صندوق‌های سرمایه‌گذاری با بررسی همه جانبه و تسلطی که به بازار سهام دارد، با آگاهی نسبت به نقاط کوری که سرمایه‌گذار نسبت به آن‌ها مشرف نیست، اقدام به سرمایه‌گذاری در بورس می‌کند.
تخصیص هوشمندانه دارایی: یکی از نکاتی که در مورد مدیریت حرفه‎ای سرمایه در صندوق‌های سهامی وجود دارد، این است که بخش کوچکی از سبد دارایی‌شان را به دارایی‌های دیگر از جمله اوراق درآمد ثابت یا گواهی شمش طلا اختصاص می‌دهند. این تخصیص‌دهی هوشمندانه قسمتی از دارایی باعث می‌شود تا در صورت بروز اختلالات اقتصادی، سبد دارایی صندوق سهامی از ضرر هنگفت در امان باشد. البته این موضوع برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری دیگر مانند صندوق درآمد ثابت نیز صادق است.

سود صندوق های سرمایه گذاری چقدر است؟
صندوق‌های سرمایه گذاری با توجه به ساختار و سبد دارایی که دارند، سودهای متفاوتی ارائه می‌دهند. نمای کلی از بازدهی صندوق‌های سرمایه‌گذاری نشان می‌دهد که میانگین بازدهی ۱۰ صندوق سهامی برتر منتهی به تاریخ ۲۶ دی ۱۴۰۳ در مدت یک سال به ۵۲ درصد می‌رسد. این بازدهی قابل توجه و بیشتر از تورم نقطه به نقطه یک ساله است.
انواع صندوق های سهامی
صندوق‌های سهامی از انواع مختلفی برخوردارند. صندوق‌های سهامی عادی، بخشی، شاخصی و اهرمی از انواع صندوق‌های سهامی هستند. البته صندوق‌های دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند با مدیریت حرفه‌ای سرمایه به افراد کمک کنند.
سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری
از جمله صندوق‌های دیگر می‌توان به صندوق درآمد ثابت، صندوق طلا و صندوق مختلط اشاره کرد. این صندوق‌ها نیز سرمایه افراد را جمع می‌کنند و آن را در گزینه‌های مرتبط سرمایه‌گذاری می‌کنند. در این صندوق‌ها نیز اصل متنوع‌سازی رعایت می‌شود. به عنوان مثال، صندوق‌های درآمد ثابت عمدتا در اوراق درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌کنند اما بخشی از دارایی آنها نیز به سهام اختصاص پیدا می‌کند.
آیا صندوق های سرمایه گذاری امنیت دارند؟
صندوق‌های سرمایه‌گذاری از امنیت بسیار بالایی برخوردار هستند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری، امکان فعالیت، بدون مجوز و نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار را ندارند. علاوه بر نظارت و مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار، مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه (مکنا) هم بر فعالیت‌های آنلاین صندوق‌های سرمایه‌گذاری نظارت مستمر دارد.
شفافیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری در ارائه اطلاعات هم از دیگر ابعادی است که به بالا رفتن امنیت آن می‌افزاید. صندوق‌های سرمایه‌گذاری به طور مرتب به ارائه اطلاعات و گزارش‌های مالی خود در سامانه‌های آنلاین رسمی و معتبری مانند کدال می‌پردازند. بنابراین سرمایه‌گذاران می‌توانند به صورت لحظه‌ای از وضعیت مالی صندوق سرمایه‌گذاری موردنظر خود مطلع باشند.

مدیریت حرفه‌ای در انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری!
حضور مدیریت حرفه‌ای، نکته مهمی است که به افراد کمک می‌کند تا با استفاده از صندوق‌های سهامی بازدهی بهتری کسب کنند. دیگر صندوق‌های سرمایه‌گذاری مانند صندوق طلا و صندوق مختلط هم از مدیریت حرفه‌ای مربوط به خود برخوردار هستند. سرمایه‌گذاران می‌توانند با استفاده از تخصیص دارایی خود به چند صندوق، ریسک خود را کمتر نیز کنند و از مدیریت حرفه‌ای انواع صندوق‌ها بهره‌مند شوند.

منبع خبر: خبرگزاری برنا

    برچسب ها:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مرکزکده در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید