به گزارش مرکزکده به نقل از دنیای اقتصاد:
بهترین ایده برای راه اندازی مغازه + راهنمای پله به پله کارآفرینی برای خودتان در بازار پرسود لوازم جانبی موبایل
راهنمای راه اندازی مغازه از ایده تا کسب درآمد
واحد خبری مرکزکده : به گزارش ایسنا و طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) تا پایان بهمن ۱۴۰۰ بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد صنفی در کشور فعال بودهاند که نزدیک به نیمی از آنها توزیعکننده هستند. یعنی بیش از یک میلیون و ۱۹۲ هزار مغازه در کشور داریم که در حال توزیع کردن اجناس مختلف هستند و بقیه در بخشهای دیگری چون تولیدی، خدماتی، فنی و… مشغول هستند.
با توجه به این آمار طبیعی است که شما هم به زدن مغازه به عنوان شغل اصلی یا شغل دوم فکر کنید. دنیای تجارت هم جذابیتهای خودش را دارد. اما چه مغازهای؟ و چگونه؟
مغازه چی بزنم؟ (معرفی ایده برای راه اندازی مغازه)
در ادامه برای شما فاکتورهای مهم در انتخاب محصول برای فروش، مخصوصاً اگر بار اول است مغازه میزنید لیست شدهاند. محصولات مغازه شما بهتر است که:
تاریخ انقضا نداشته باشند. تاریخ انقضا محصولات فشار مضاعفی روی شما برای فروش یا مرجوع کردن محصولات میگذارد.
فسادپذیر نباشند. کالاهای فاسدشدنی شرایطی ویژهای برای نگهداری میخواهند و شما مهلت محدودی برای فروش دارید.
تقاضای بالایی داشته باشند. در واقع کالای انتخابی باید یک بازار هدف گسترده از مشتریان داشته باشد و محدود به سن، جنس و سلیقه خاصی نباشد.
حاشیه سود خوبی داشته باشند. مثلاً اجناسی که قیمت مصوب ندارند یا قیمت آنها به قیمت دلار وابسته است حاشیه سود خوبی دارند.
به راحتی با خرید عمده تأمین شوند. برخی کالاها هستند که تأمین کردن آنها واقعاً کار سختی است. برخی دیگر به سادگی از طریق عمدهفروشیهای آنلاین هم تأمین میشوند.
پیرو فصل یا ترندهای روز نباشند.
تولید محتوا در مورد آنها ساده باشد. مثلاً عکسها و اطلاعات مربوط به آنها در فضای اینترنت به راحتی پیدا شود و شما مجبور نباشید خود از آنها عکس بگیرید و اطلاعات آنها را وارد کنید.
ویژگیهایی که دست شما را برای مغازه زدن باز میگذارد را هم باید در نظر بگیرید. شما باید به سراغ ایدهای برای مغازه زدن بروید که:
سرمایه اولیه بالا نخواهد. قرار است کاری انتخاب کنید که با توان مالی شما بخواند و ریسک زیادی به شما تحمیل نکند.
هزینههای کمی داشته باشد. هزینههای نگهداری، دکوراسیون، چینش، انبار کردن و… باعث کاهش درآمد میشوند.
نیاز به تخصص زیادی نداشته باشد. برای کسب مهارت و تخصص باید وقت، انرژی و هزینه اختصاص داد.
کالاها و ایدههای زیادی نیستند که بتوانند از فیلترهای بالا رد شوند. یکی از ایدههای خوب که تمام ویژگیهای بالا را دارد مغازه لوازم جانبی موبایل است. چون وابستگی مردم روز به روز به گوشیهای موبایل بیشتر میشود. شاید بگویید پس چرا به زدن مغازه فروش موبایل فکر نکنیم.
گوشیهای موبایل گران قیمت هستند و افراد هر چند سال یک گوشی میخرند. اما لوازم جانبی به این شکل است که متناسب با هر مدل گوشی و شرایط خاص (مثل خرابی و نیاز به تعویض یا تعمیر) ممکن است شخص چندین مدل از آنها را تهیه کند: کارت حافظهها با ظرفیتهای متفاوت، گلسهای محافظ صفحه نمایش، گاردهای فانتزی یا مینیمال و…
خوب است بدانید اندازه بازار لوازم جانبی موبایل در سال ۲۰۲۲ به ۸۸.۰۷ میلیارد رسیده است و به سرعت در حال گسترش است. چنین اندازهای برای یک تجارت به معنی همهگیری، اشباع نشدن و کسب سود بیشتر است. طبق آمار گمرک در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۴ میلیون گوشی با ارزش ۳ میلیارد و ۲۰۲ میلیون دلار وارد کشور شده است. فقط در سال ۱۴۰۰، ۱۶ میلیون گوشی موبایل به فروش رسیده است که این دستگاهها همه به لوازم جانبی هم نیاز دارند.
مراحل راه اندازی مغازه لوازم جانبی موبایل
۱- اولین و مهمترین مرحله در راه اندازی مغازه تهیه اجناس است. تأمین اجناس ارزانتر معادل کسب سود بیشتر و تأمین اجناس باکیفیتتر معادل جلب اعتماد بیشتر است. بنابراین باید اجناس خود را از عمده فروشی های معتبر لوازم جانبی تهیه کنید. لوازم جانبی موبایل به خاطر همبستگی زیادی که با تکنولوژی دارد عمده فروشان آن هم از قافله تکنولوژی عقب نماندهاند و بر خلاف دیگر کسب و کارهای سنتی، امروزه میتوانید حتی اجناس خود را عمده فروشی های آنلاین لوازم جانبی مثل brezaee.com خریداری کنید و در وقت خود صرفهجویی کنید.
۲- مرحله بعدی رهن، اجاره یا خرید مغازه است که بستگی به بودجه شما دارد. از آنجایی که بازار هدف لوازم جانبی شامل تمام افراد جامعه میشود شما میتوانید حتی در محلههای کوچک مغازه داشته باشید. تأمین کردن نیاز افراد همان محله هم درآمد خوبی برای شما به ارمغان خواهد آورد. محصولات شما نیاز به فضای خیلی بزرگی هم ندارند. پس یک مغازه کوچک یا متوسط کفایت میکند.
۳- بعد از گرفتن مغازه باید به این فکر کنید که چگونه میخواهید اجناس خود را در آن بچینید. تهیه ویترین و رگالهای چیدمان جنس از دیگر مراحل راه اندازی مغازه است که هم در جذب مشتری نقش دارد هم در نظم مغازه و بهبود فرایند فروش.
۴- نصب تابلو یا بنر برای مغازه هم مرحله آخر است که شما را به مشتریان معرفی میکند.
۵- اگر بودجه خوبی دارید میتوانید به برگزاری افتتاحیه هم فکر کنید. پخش موسیقی، تزیین کردن درب مغازه و پذیرایی از مشتریان یک آشنایی اولیه عالی میان شما و مشتریان رقم میزند.
پرسشهای متداول در مورد راه اندازی مغازه لوازم جانبی موبایل
چگونه پروانه کسب مغازه لوازم جانبی موبایل بگیریم؟
خرده فروشی موبایل و لوازم جانبی آن زیر مجموعه اتحادیه صنف فروشندگان لوازم صوتی و تصویری، گوشی تلفن همراه و لوازم جانبی است که کد آیسیک آن ۵۲۳۴۳۲ میباشد. برای گرفتن پروانه کسب باید این مراحل را طی کنید:
از طریق سامانه ایرانیان اصناف درخواست خود را ارسال کنید و حدود۱۰ روز برای بررسی شدن درخواست خود صبر کنید.
در صورت پذیرش اولیه توسط سامانه گزینه ارسال مدارک برای شما فعال میشود.
پس از ارسال مدارک و پذیرش، اسناد شما به واحد مذکور بازرسی جهت بازدید از اتحادیه ارسال میشود.
در مرحله بعد هیئت مدیره اتحادیه با توجه به شرایط شما تصمیمگیری کرده و اگر دارای صلاحیت هستید تاییدیه دریافت جواز کسب را به شما ارایه میدهند.
در مرحله آخر پرداخت وجوه الزامیه اتحادیه از طریق سامانه ایرانیان اصناف باید انجام شود.
شرایط گرفتن پروانه کسب مغازه لوازم جانبی موبایل چیست؟
واحد صنفی باید حداقل ۸ متر مربع مساحت داشته باشد.
واحد صنفی باید برق داشته باشد.
تمام نکات بهداشتی باید رعایت شوند.
در واحد صنفی باید وسایل آزمایش دستگاههای صوتی و تصویر جهت رفع عیب و نقص جزئی دستگاه موجود باشد.
واحد صنفی باید ویترین و قفسهبندی داشته باشد.
فرد باید صلاحیت فنی انجام این کار را داشته باشد.
مدارک مورد نیاز برای گرفتن پروانه کسب تلفن همراه و لوازم جانبی چیست؟
تصویر شناسنامه
تصویر کارت ملی
تصویر اجاره نامه یا سند مالکیت واحد صنفی
یک تصویر ۳*۴
تصویر آخرین مدرک تحصیلی
کارت پایان خدمت یا گواهی معافیت دائم و یا دفترچه اعزام به خدمت برای آقایان
فیش واریز حق عضویت در اتحادیه
گواهی گذراندن ده ساعت آموزش لازم برای یادگیری کار
گواهی موافقت اداره اماکن نیروی انتظامی
گواهی عدم سو پیشینه کیفری
گواهی عدم اعتیاد
گواهی صلاحیت فنی
کارت سلامت از وزارت بهداشت
منبع خبر: دنیای اقتصاد