به گزارش مرکزکده به نقل از خبرگزاری برنا: شهر مشهد در کنار جاذبههای زیارتی، گردشگری و طبیعی خود، تنوع بسیار گستردهای در غذاهای خوشمزه دارد. شاید تصور کنید که نواحی شمالی ایران هستند که بیشترین تنوع غذایی را دارند؛ درحالیکه با کمی جستجو در سایر شهرهای ایران نیز میتوانید تنوع جالبی از غذاهای خوشمزه را پیدا کنید.
۷غذای سنتی مشهدی ها!
شهر مشهد نیز ازجمله این شهرها است که با سفر به آنجا و اقامت در هتلهایی مانند هتل صدر مشهد یا هتل فردوس مشهد بهراحتی میتوانید انواع غذاهای سنتی مشهد را با طعم بسیار خوشمزه تجربه کنید. اگر شما هم دوست دارید بیشتر با غذاهای خوشمزه مشهد آشنا شوید، پیشنهاد میکنم تا پایان این صفحه همراه من بمانید.
رشته پلو
همه مردم ایران در مناطق مختلف کشور، یک غذای خاص را به عنوان غذای تحویل سال و روز عید طبخ میکنند. بهطور مثال سبزیپلو با ماهی رایجترین غذایی است که در بیشتر مناطق مرسوم است. همچنین در برخی از شهرهای غربی ایران، غذای تحویل سال، قورمهسبزی است. اما جالب است بدانید که مشهدیها برای تحویل سال، رشته پلو آماده میکنند.
درعینحال رشته پلو مشهدی شباهت زیادی به رشته پلو در سایر نقاط ایران دارد و تنها تفاوت آن در تزئین غذا و کاربرد ادویهها و مواد غذایی بیشتری روی غذا است. همچنین این غذا بهصورت دمی آماده میشود و نسبت رشته و پلو نیز توسط آشپز تعیین میشود. البته آشپزها سعی میکنند که این نسبت تقریبا باهم برابر باشد.
البته برای خوشمزهتر شدن غذا تلاش میکنند که خیلی خوب آن را با پیازداغ، کشمش، گوشت و خرمای سرخشده تزئین کنند تا در کنار طعم بینظیر، زیبایی بیشتری نیز داشته باشد. همچنین در برخی موارد در کنار این غذا، گوشت مرغ یا گوسفندی نیز پخته میشود تا غذا خوشمزهتر باشد.
شله مشهدی
اولین غذای خوشمزهای که در مشهد با کیفیت بسیار خوب طبخ میشود، شله مشهدی است که قدمتی طولانی بیشتر از یک قرن دارد. حتی جالب است بدانید که صدمت این غذا باعث شده که به عنوان یک میراث ایرانی به ثبت ملی برسد. این غذا با استفاده از حبوباتی مانند لوبیاچیتی، عدس، لوبیا سفید تهیه میشود و به همین دلیل کاملا مغذی و پرپروتئین است. درعینحال غلاتی مانند برنج هم در پخت شله مشهدی کاربرد دارد.
البته ازاینجهت شباهت زیادی به انواع آشها دارد، اما آنچه تفاوت شله و مشهدی با انواع آش را ایجاد میکند، استفاده از گوشت گاو یا بره در طبخ آن است. بنابراین ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. همچنین مشهدیها برای ایجاد طعم و عطری خوش در غذا، از ادویههای مختلفی مانند جوز هندی، دارچین، زنجبیل و هل استفاده میکنند. به همین دلیل مجموع تمام این مواد و ادویهها در کنار هم باعث میشود که آشی متفاوت و بسپار خوشمزه پخته شود. همچنین جالب است بدانید که مشهدیها این غذا را در روزهای ماه محرم و ماه مبارک رمضان میپزند و به عنوان نذری بین مردم پخش میکنند.
شیشلیک
اگرچه شهر مشهد در پخت غذاهایی مانند انواع آشها و پلوها سرآمد هستند، اما غذاهای گوشتی این خطه دارای کیفیت بینظیری است و حتی برخی از آنها شهرت بسیار زیادی دارند. بهطور مثال شیشلیک مشهد غذایی با شهرت جهانی است که با گوشت گوسفندی طبخ میشود.
همچنین بیشتر مسافرانی که به مشهد سفر میکنند، حداقل یکبار طعم بینظیر این غذا را امتحان میکنند. البته رستورانهای مختلفی این غذا را با کیفیتهای متفاوت تهیه میکنند. اما برخی از هتلهای درجهیک و ممتازی مانند هتل فردوس مشهد (https://www.alibaba.ir/hotel/ir-mashhad/mashhad-ferdos )، این غذا را با مرغوبیت کامل در اختیار شما قرار خواهند داد.
پلو مخلوط مشهدی
این غذا نیز در بیشتر نقاط خراسان و ازجمله در مشهد طبخ میشود و دوستداران زیادی دارد؛ بهطوریکه مردم در طول هفته از این غذا در وعدههای غذایی خود استفاده میکنند. این غذای خوش عطر و طعم نیز از ترکیب برنج آبکش شده، لوبیا سبز پخته، پیاز، هویج، ادویههای پلویی و گوشت چرخکرده گوسفندی یا گوساله تهیه میشود. آشپز گوشت را بهصورت کوفتههای کوچک و کلهگنجشکی آماده و طبخ میکند.
دیزی سنگی
یکی از غذاهایی که در بین تمام ما ایرانیان طرفداران زیادی دارد، آبگوشت و دیزی است. درعینحال پخت این غذا در دیزیهای سنگی کمک میکند که کیفیت غذا چندین برابر بیشتر شود. مشهدیها نیز با استفاده از دیگهای سنگی که هنرمندان این خطه درست میکنند، دیزی سنگی را میپزند. در این ظرف سنگی، آبگوشت با کمک ادویههای خوش عطر و طعم و گوشت گوسفندی آماده میشود که عطروطعمی بینظیر دارد.
دیگچه مشهدی
شاید با شنیدن نام این غذا تصور کنید که عطر و طعم و شکلی شبیه به دیزی سنگی و آبگوشت دارد؛ درحالیکه اینطور نیست. جالب است بدانید که دیگچه مشهدی در اصل نوعی دسر است که طعمی شیرین دارد. همچنین در پخت آن از ادویهها و عرقیاتی مانند هل، گلاب و زعفران استفاده میشود. همچنین مواد اصلی در طبخ این غذا شامل شیر، برنج، شکر و کره هستند.
با توجه به نوع مواد غذایی که در پخت این دسر استفاده میشود، شباهت زیادی به انواع مسقطی دارد؛ زیرا در قالبهای کوچک و به شکل مستطیل و مربع برش زده میشود. همچنین مشهدیها از این دسر به عنوان نذری در ماه محرم و افطاریهای ماه مبارک رمضان استفاده میکنند.
قیمه مشهدی
مردم مشهد نیز قیمه را کاملا شبیه به سایر نقاط ایران طبخ میکنند. اما تفاوت بین قیمه مشهدی با سایر قیمهها در این است که عطر بسیار بیشتری دارد. دلیل این موضوع، استفاده از ادویههای خوش عطری مانند دارچین، جوز هندی، زعفران و زنجبیل در مراحل پخت قیمه است. به همین دلیل قیمه مشهدی طعمی متفاوت و بینظیر پیدا میکند و طرفداران زیادی دارد. البته رستورانهای زیادی این غذا را در مشهد طبخ میکنند؛ اما در هتل صدر مشهد (https://www.alibaba.ir/hotel/ir-mashhad/mashhad-sadr ) میتوانید این غذا را با کیفیتی بیشتر و خوشمزهتر بخورید و لذت ببرید.
رپورتاژ
منبع خبر: خبرگزاری برنا