به گزارش مرکزکده به نقل از خبرگزاری برنا: بهرامن گفت: با توجه به هدفگذاری رشد ۱۳ درصدی این بخش در برنامه هفتم، نمایشگاه کانماین امسال باید به عنوان یک رویداد راهبردی، نقشه راه توسعه صنعت معدن را ترسیم کند.
کانماین ۱۴۰۳؛ کلید طلایی توسعه معدن در برنامه هفتم
نمایشگاه کانماین (Iran Conmine) یکی از مهمترین رویدادهای صنعت معدن در ایران و منطقه است. این نمایشگاه هر ساله با هدف نمایش آخرین دستاوردهای حوزه معدن، معرفی فناوری های نوین و ایجاد فرصت های تجاری برای فعالان این صنعت برگزار می شود.
با توجه به نزدیک شدن زمان برگزاری این پیرامون اهمیت و جزییات برگزاری این نمایشگاه با محمدرضا بهرامن رییس خانه معدن ایران به گفت و گو نشستیم.
جزییات برگزاری نمایشگاه
بهرامن در این گفت و گو عنوان کرد: هجدهمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات و تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته (کانماین) از ۳ تا ۶ آذر ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار خواهد شد.
وی افزود: یکی از ویژگی های مهم نمایشگاه کانماین، پوشش گسترده تمام فعالیت های مرتبط با صنعت معدن کشور است. هدف ما از برگزاری این رویداد، آشنایی مخاطبان با آخرین دستاوردها و تحولات جهانی در حوزه معدن است.
رییس خانه معدن ایران در ادامه عنوان کرد: فعالان معدنی، سیاست گذاران معدنی، دانشجویان و اساتید دانشگاه ها در بخش معدن و… جامعه مخاطبان این نمایشگاه را تشکیل می دهند.
بهرامن افزود: یکی از اهداف اصلی ما در برگزاری این نمایشگاه، فراهم آوردن بستری مناسب برای تعامل و همکاری فعالان این حوزه است. با شناخت عمیق تر فعالان این بخش از موانع، نیازها و توانمندی های یکدیگر، می توانیم شاهد رشد چشمگیر تولیدات داخلی و تحقق واقعی ساخت داخل باشیم.
وی تصریح کرد: خوشبختانه طی هجده دوره برگزاری این رویداد، همواره بر معرفی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی تاکید شده است و امروز شاهد آن هستیم که بخش بزرگی از نیازهای بخش معدن در سطح کشور از محل ساخت داخل تامین می شود.
نقش ویژه معدن در برنامه هفتم توسعه
رئیس خانه معدن ایران با اشاره به آغاز برنامه هفتم توسعه و نقش محوری بخش معدن در این برنامه، تصریح کرد: سال ۱۴۰۳ آغاز فصل جدیدی برای صنعت معدن کشور است. با توجه به هدفگذاری رشد ۱۳ درصدی این بخش در برنامه هفتم، نمایشگاه کانماین امسال باید به عنوان یک رویداد راهبردی، نقشه راه توسعه صنعت معدن را ترسیم کند. ما باید در زمان برگزاری این نمایشگاه نگاه های توسعه ای را از نظرعملی، عملیاتی و اجرایی تعریف کنیم.
بهرامن در ادامه خاطرنشان کرد: در طول برگزاری نمایشگاه، نشست های تخصصی متعددی برگزار خواهد شد تا با بهره گیری از دیدگاه های کارشناسان و متخصصان، راهکارهای عملی برای تحقق هدف رشد ۱۳ درصدی مورد بررسی قرار بگیرد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه هر توسعه ای نیاز به زیرساخت دارد، گفت: یکی از مهم ترین زیرساخت ها، تامین منابع انسانی است. ما قطعا در این رویداد مسائل و مبانی مربوط به تامین منابع انسانی را هم مدنظر قرار خواهیم داد. بررسی چالش های بازار از دیگر مسائلی است که ما در برگزاری این دوره از نمایشگاه به آن توجه ویژه ای خواهیم داشت. مباحث مربوط به اکتشاف نیز از دیگر مواردی است که در کانماین به آن خواهیم پرداخت.
رئیس خانه معدن ایران همچنین افزود: تجهیز ماشین آلات و نیازهای امروز بخش معدن کشور نیز از دیگر موضوعاتی است که در هجدهمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی،ماشین آلات و تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
افزایش سه سالن نمایشگاه کانماین
بهرامن افزود: هدف ما از برگزاری این نمایشگاه صرفاً کسب درآمد نیست. بلکه ما به دنبال ایجاد بستری مناسب برای رشد و توسعه صنعت معدن کشور هستیم. با وجود افزایش سه سالن به فضای نمایشگاه کانماین، همچنان با تقاضای بسیار بالای شرکت ها برای حضور در این رویداد روبرو هستیم. متأسفانه به دلیل محدودیت فضا، امکان پذیرش همه متقاضیان میسر نیست. این حجم بالای تقاضا نشان از اهمیت و تأثیرگذاری روزافزون این رویداد بر صنعت معدن کشور و همچنین بنگاه های معدنی دارد.
برنامه های خانه معدن در طول برگزاری نمایشگاه
وی با اشاره به برنامه های خانه معدن در طول برگزاری نمایشگاه، گفت: تمام فعالیت های خانه معدن ایران در مدت برگزاری نمایشگاه، از جمله نشست های تخصصی و دانشجویی، در محل نمایشگاه متمرکز خواهد شد. همچنین، خانه های معدن استان ها نیز با حضور در این رویداد، فرصت خواهند داشت تا نیازها و مطالبات خود را مطرح کنند.
رئیس خانه معدن ایران در ادامه گفت: با توجه به نگاه دولت چهاردهم و واگذاری بخشی از طرح های معدنی دولت به بخش خصوصی، معرفی این طرح ها به عموم فعالان صنعت معدن کشور نیز از دیگر ویژگی های این دوره از برگزاری نمایشگاه کانماین خواهد بود.
بهرامن با اشاره به نقش کلیدی دانشجویان در آینده صنعت معدن، گفت: منابع انسانی، یکی از ارزشمندترین دارایی های صنعت معدن است. دانشجویان امروز، مهندسان و متخصصان آینده این صنعت خواهند بود. به همین دلیل، بخش قابل توجهی از نمایشگاه کانماین به دانشجویان اختصاص یافته است. امیدواریم دانشگاه ها با برنامه ریزی دقیق، امکان بازدید دانشجویان از نمایشگاه را فراهم کنند تا این نسل آینده با آخرین دستاوردهای صنعت معدن آشنا شوند.
تفاوت نمایشگاه کانماین با سایر رویدادهای حوزه معدن
وی در ادامه به تفاوت نمایشگاه کانماین با سایر رویدادهای حوزه معدن اشاره کرد و گفت: ما از تلاش های همه فعالان صنعت معدن برای توسعه این بخش قدردانیم. اما نمایشگاه کانماین با رویکردی جامع، تلاش می کند تمامی ابعاد صنعت معدن را پوشش دهد. برخلاف بسیاری از نمایشگاه های تخصصی، کانماین با تمرکز بر کل زنجیره ارزش معدن، از اکتشاف تا فرآوری و تولید محصولات نهایی، فرصتی برای تعامل همه فعالان این صنعت فراهم میکند.
رئیس خانه معدن ایران با اشاره به اهمیت نمایشگاه کانماین برای صنعت معدن، گفت: این دوره از نمایشگاه مانند ادوار قبل با استقبال گسترده شرکت ها روبرو شده است. به طوری که فضای ۲۲ هزار مترمربعی امسال نیز پاسخگوی تمامی تقاضاها نیست. این موضوع نشان می دهد که نمایشگاه کانماین به عنوان یکی از مهم ترین رویدادهای صنعت معدن کشور، نقش محوری در توسعه این صنعت ایفا میکند.
بهرامن در پایان سخنان خود، با اشاره به رشد صنعت معدن، بر ضرورت همگامی صنعت نمایشگاهی با این رشد تاکید کرد و گفت: صنعت نمایشگاهی کشور باید خود را با تحولات سریع صنعت معدن هماهنگ کند. با توجه به افزایش تقاضا برای محصولات و خدمات معدنی، انتظار میرود صنعت نمایشگاهی نیز با ارائه امکانات و خدمات بهتر، پاسخگوی نیازهای روزافزون این صنعت باشد.
منبع خبر: خبرگزاری برنا