به گزارش مرکزکده به نقل از ایلنا:
یکی از اتفاقات بسیار خوبی که امسال رخ داد این بود که بانک کشاورزی توانست ۵۰ همت از مطالبات گندمکاران را تامین مالی کند.
پالیز؛ باغ اسرارآمیز کشاورزی مدرن در قلب سیستم مالی
وهب متقینیا، سرپرست بانک کشاورزی در حاشیه رونمایی از پلتفرم پالیز در گفتوگو با “خبرنگار ایلنا” ضمن معرفی “پلتفرم پالیز” از تلاش بانک کشاورزی در خصوص پرداخت مطالبات گندمکاران سخن به میان آورد.
سرپرست بانک کشاورزی اعلام کرد: “امسال ۲۱۱ همت از مطالبات گندمکاران پرداخت شد که این رقم نسبت به سال گذشته که ۱۵۵ همت بود و رشد چشمگیری داشته است و با وجود تمام مشکلات و چالشهای تامین مالی، دولت عملکرد خوبی نشان داد. مجوزی که از سوی مقام معظم رهبری صادر شده بود نیز به دولت کمک کرد تا این روند به خوبی صورت گیرد. مصوبهی سران قوا نیز در این موضوع دخیل بود و توانستیم در کمترین زمان ممکن این تامین مالی را به پایان برسانیم.
او ادامه داد: “یکی از اتفاقات بسیار خوبی که امسال رخ داد این بود که بانک کشاورزی توانست ۵۰ همت از مطالبات گندمکاران را تامین مالی کند. این نخستین بار است که یک بانک به تنهایی این کار را به انجام رسانده است. در سالهای گذشته، معمولاً ۵۰ درصد از این مسئولیت به عهده بانک کشاورزی بود و سایر آن بر عهده نظام بانکی قرار داشت.”
متقینیا افزود: اتفاق مهمتری که رخ داد این بود که برای اولین بار تأمین مالی از روش اوراق انجام شد. با این روش، همکاری بسیار خوبی بین وزارت جهاد کشاورزی، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه شکل گرفت. به ویژه بانک مرکزی که کمک بزرگی برای تأمین مطالبات گندمکاران ارائه داد. امیدواریم ظرفیتها و بستر قانونی که در قانون بودجه امسال و قانون برنامه هفتم وجود دارد، در سالهای آینده نیز ادامه یابد.
او با اشاره به پلتفرم پالیز بیان کرد: کشت قراردادی و پلتفرم پالیز که امروز از آن رونمایی کردیم، یکی از روشهای نوین تأمین مالی در جهان است که مبتنی بر مدیریت زنجیره ارزش است و در بانک کشاورزی در حال انجام است. بانک کشاورزی هماکنون تأمین مالی این موضوع را بر عهده دارد.
متقینیا افزود: امروز با برخی از مجموعههای شاخص و اثرگذار در حوزه کشاورزی جلسه داشتیم. البته سال گذشته از این پلتفرم رونمایی کرده بودیم و به صورت آزمایشی مدتی کار کردیم و نتایج بسیار خوبی حاصل شد. از امروز وارد فاز عملیاتی شدهایم و با همکاری تعدادی از شرکتها، تلاش داریم تا با منابع محدودی که در اختیار داریم، تأمین مالی بیشتری در بخش کشاورزی انجام دهیم.
انتهای پیام/
منبع خبر: ایلنا