چهارشنبه, ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-30
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 16277 |
تاریخ انتشار : ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۷ | ارسال توسط :
0 بازدید
۰
می پسندم

به گزارش مرکزکده به نقل از ایلنا:

فولاد خوزستان نزدیک به یک درصد از سهم پنج درصدی صنعت فولاد در تولید ناخالص ملی کشور (GDP) را به خود اختصاص داده است.

فولاد خوزستان ۲۰ درصد بازار داخلی را پوشش می‌دهد

به گزارش خبرنگار بازرگانی ایلنا، در اولین روز از نمایشگاه ایران اکسپو، نشست خبری شرکت «فولاد خوزستان» با محوریت ارائه گزارش عملکرد سال گذشته در سالن ۷ این نمایشگاه برگزار شد.

ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان، در این نشست اظهار کرد:”سال ۱۴۰۴ سالی سرنوشت‌ساز برای صنعت فولاد کشور خواهد بود. طی دهه‌های گذشته، مجموعه فولاد خوزستان در بسیاری از تعهدات خود موفق عمل کرده، اما توسعه زیرساختی متناسب با این پیشرفت‌ها صورت نگرفته بود. امروز با اضافه شدن مجموعه‌های فولاد شادگان و فولاد شادی، ظرفیت تولید محصولات نهایی شرکت به حدود ۵ میلیون تن رسیده و رتبه دوم کشور را از این نظر داراست.

 

او ادامه داد: فولاد خوزستان نزدیک به یک درصد از سهم پنج درصدی صنعت فولاد در تولید ناخالص ملی کشور (GDP) را به خود اختصاص داده است. همچنین این شرکت به‌عنوان بزرگترین تأمین‌کننده محصولات نیمه‌نهایی کشور، حدود ۳۷ تا ۳۸ درصد بازار این حوزه و ۲۰ درصد بازار داخلی را در اختیار دارد. در بورس کالا نیز فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۳، بزرگترین عرضه‌کننده محصولات نیمه‌نهایی بود.

 

فولاد خوزستان سهم قابل توجهی در تولید ملی ایفاء کرده است

 

ابراهیمی تصریح کرد: در حوزه محصولات اسفنجی نیز، پس از راه‌اندازی پروژه عظیم سکه که در سال ۱۴۰۲ به دست رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله رئیسی افتتاح شد، فولاد خوزستان سهم قابل توجهی در تولید ملی ایفاء کرده است. سال ۱۴۰۲ سال موفقی برای شرکت بود، به گونه‌ای که بیشترین تأمین بازار داخل در این سال انجام شد. با این حال، محدودیت‌های برقی آسیب‌های جدی به صنعت وارد کرد؛ به طوری که فولاد خوزستان حدود ۲۵ درصد از درآمد خود را در این حوزه از دست داد. این محدودیت‌ها عمدتاً به دلیل سیاست‌های کلان کشور در زمینه انرژی اعمال شد.

 

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان گفت: در حوزه صادرات، طی چهار سال گذشته فولاد خوزستان با صادرات بیش از ۵۶ درصد محصولات فولادی کشور، به بزرگترین صادرکننده این بخش تبدیل شده است. در سال ۱۴۰۳ حدود یک میلیارد دلار ارزآوری داشت که این ارزها به طور کامل در سامانه‌های رسمی عرضه شدند.

 

با چالش در احداث نیروگاه مواجه بودیم

 

او افزود: توسعه و تولید پایدار، یکی از محورهای کلیدی آینده فولاد خوزستان است. پروژه‌های توسعه‌ای مختلفی تعریف شده که یکی پس از دیگری به نتیجه رسیده‌اند. از جمله این پروژه‌ها می‌توان به تکمیل فاز نهایی فولاد شادگان اشاره کرد که تا پایان سال گذشته به مرحله تولید رسید.

 

ابراهیمی خاطرنشان کرد: در حوزه انرژی نیز اقدامات موثری انجام شده است. پروژه احداث نیروگاه اختصاصی فولاد خوزستان با چالش‌های زیادی همراه بود. بر اساس اهداف سند ۱۴۰۴ که تولید ۵۵ میلیون تن فولاد پیش‌بینی شده بود، فولاد خوزستان پروژه‌های نیروگاهی متعددی را برنامه‌ریزی کرد. از جمله، احداث سه واحد ۲۰۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی که فاز اول آن در حال نصب است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری وارد مدار شود. همچنین نیروگاه سیکل ترکیبی شرکت در مراحل نهایی راه‌اندازی قرار دارد و طی یک ماه آینده به شبکه برق کشور متصل خواهد شد.

 

او ادامه داد: با وجود این چالش‌ها، فولاد خوزستان همچنان به عنوان یکی از پیشگامان صنعت فولاد کشور، با قدرت در مسیر توسعه و پایداری حرکت می‌کند.

 

ابراهیمی در ادامه نشست خبری با اشاره به اقدامات اجتماعی شرکت فولاد خوزستان اظهار کرد: به دلیل چالش‌های متعددی که در استان خوزستان وجود دارد و همواره از نگرانی‌های اصلی مجموعه فولاد خوزستان بوده، تلاش کرده‌ایم رویکرد درمان‌محور نسبت به مسائل داشته باشیم. هرچند ممکن است اقدامات ما از منظر عمق تأثیرگذاری کامل نباشد، اما تمام توان خود را برای بهبود شرایط استان به کار گرفته‌ایم. از جمله اقدامات انجام شده می‌توان به ساخت درمانگاه‌ها، برگزاری برنامه‌های تهیه جهیزیه برای نیازمندان، مشارکت در آزادسازی زندانیان و همچنین حمایت از فعالیت‌های ورزشی و باشگاه‌داری اشاره کرد؛ مسئولیت‌هایی که شرکت‌های صنعتی در قبال مسئولیت‌های اجتماعی خود بر عهده دارند.

 

رکوردشکنی‌های فولاد خوزستان در فروردین ۱۴۰۳

 

وی با اشاره به رکوردشکنی‌های فولاد خوزستان در فروردین ۱۴۰۳ گفت:با وجود مذاکرات صورت گرفته با وزارت نیرو و تمهیدات اتخاذ شده برای جلوگیری از اعمال محدودیت‌های برقی در بهار، متأسفانه در فروردین ماه امسال شاهد اعمال محدودیت برق برای اولین بار بودیم. با این وجود، با همت کارگران، مهندسان و مدیران مجموعه، تعمیرات لازم به سرعت انجام شد و توانستیم در فروردین ماه ۱۴۰۳، رکورد ۴۰ ساله شرکت را در بخش‌های مختلف از جمله فولادسازی و احیاء جابه‌جا کنیم. در مجموع، ۹ رکورد اصلی کارخانه شکسته شد.

این در حالی است که فولاد خوزستان شرکتی با سابقه فعالیت از سال ۱۳۵۳ و افتتاح فولادسازی در سال ۱۳۶۷ است، بنابراین دستیابی به این رکوردها در مجموعه‌ای باسابقه، دستاوردی ارزشمند به شمار می‌رود.

 

ابراهیمی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر برنامه‌های ویژه فولاد خوزستان برای تقدیر از کارگران در سال جاری، گفت: در سال جاری تلاش شده است با قدردانی از کارگران صرفاً به مراسم‌های نمادین محدود نشود و برنامه‌هایی با اثرگذاری بلندمدت تدوین شود. مهم‌ترین استراتژی ما ایجاد اشتغال پایدار در منطقه است. طی دو سال گذشته، دو دوره آزمون استخدامی برگزار کردیم و نزدیک به ۶۰ نفر از جوانان بومی خوزستان وارد چرخه کار شدند.

 

وی افزود: البته تحقق این برنامه‌ها به حل چالش‌های انرژی وابسته است و امیدواریم وعده‌های داده شده در این حوزه عملی شود تا امکان جذب نیروهای بیشتری فراهم شود. ما باور داریم که هر رکورد و موفقیتی که در فولاد خوزستان به دست آمده، حاصل تلاش مستقیم کارگران عزیز است و در این راستا تلاش خواهیم کرد که عاملان اصلی موفقیت‌ها به خوبی دیده شوند و قدردانی واقعی از آن‌ها صورت گیرد.

 

انتهای پیام/

منبع خبر: ایلنا

    برچسب ها:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مرکزکده در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید