پنجشنبه, ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-17
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 15799 |
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۶ | ارسال توسط :
9 بازدید
۰
می پسندم

به گزارش مرکزکده به نقل از ایلنا:

در این مقاله قصد داریم به تمامی این سؤالات که جزو دغدغه‌های عده زیادی از مسافران هوایی است پاسخ دهیم. بنابراین اگر مرتباً با پرواز سفر می‌کنید و می‌خواهید بدانید در شرایط اورژانسی در هواپیما چه چیزی در انتظار فرد مسافر است و یا خیالتان از سفر با هواپیما در شرایطی که سلامت کامل فیزیکی ندارید راحت نیست تا انتهای مطلب همراهمان باشید.

شرایط اورژانسی در هواپیما | رسیدگی به فوریت های پزشکی در هواپیما به چه صورت است؟

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که اگر در طول پروازتان مشکل جدی در وضعیت سلامت شما یا مسافران دیگر پیش بیاید چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ شاید هم قبل از پرواز کسالت داشته باشید و مرتباً با خودتان فکر کنید که در صورت نیاز به پزشک در طول پرواز چه اتفاقی برایتان رخ می‌دهد؟ در این مقاله قصد داریم به تمامی این سؤالات که جزو دغدغه‌های عده زیادی از مسافران هوایی است پاسخ دهیم. بنابراین اگر مرتباً با پرواز سفر می‌کنید و می‌خواهید بدانید در شرایط اورژانسی در هواپیما چه چیزی در انتظار فرد مسافر است و یا خیالتان از سفر با هواپیما در شرایطی که سلامت کامل فیزیکی ندارید راحت نیست تا انتهای مطلب همراهمان باشید.

آیا در هواپیما پزشکی برای رسیدگی به وضع بیمار وجود دارد؟

اولین موضوعی که ممکن است ذهنتان را درگیر کرده باشد این است که آیا در تیم پرواز پزشک وجود دارد یا خیر و اینکه اساساً چه فردی در طول پرواز مسئول رسیدگی به مسافران بیمار به‌ویژه آن‌هایی که در شرایط جسمی اورژانسی قرار دارند است. در پاسخ باید بگوییم که به طور معمول هیچ‌یک از خدمه پرواز و تیم پرواز پزشک نیستند. با این اوصاف اگر بلیط هواپیما به مقصدی تهیه کرده‌اید جای نگرانی نیست زیرا مهمانداران آموزش‌های ویژه و تخصصی برای مواجهه با شرایط اورژانسی بیماران و افراد در طول پرواز دیده‌اند. آن‌ها می‌دانند در صورت وخیم شدن حال مسافر چه اقدامات اولیه را برای نجات جان او باید انجام دهند و مراحل احیاء بیمارانی که دچار حمله قلبی، سکته و موارد دیگر شده‌اند را به‌خوبی می‌دانند. بنابراین در صورت بروز شرایط حاد برای سلامت مسافران مهمانداران مسئول رسیدگی به اوضاع بیمار هستند و آن‌ها باوجود آموزش‌ها و تجهیزات تخصصی که در اختیاردارند سعی در کنترل اوضاع بیمار می‌کنند. علاوه بر آن در مورد بیمارانی که وضعیت حادی دارند، تیم پرواز با پزشکانی خارج از پرواز ارتباط صوتی برقرار کرده و دستورالعمل‌های لازم را از آن‌ها می‌گیرند.

در صورتی که پزشک باشید اجازه کمک به افراد بیمار در پرواز را دارید؟

ممکن است خودتان یا افراد نزدیکتان پزشک باشند و بخواهید بدانید که اصولاً در شرایط اورژانسی اجازه کمک به فرد بیمار از سوی مسافرانی که پزشک هستند وجود دارد یا خیر. درباره این موضوع باید گفت صد در صد بله حتی ممکن است تیم پرواز تصمیم بگیرند برای کمک حرفه‌ای به بیمارانی که وضعیت بدی دارند از طریق اعلان‌های پرواز مسافران پزشک را برای کمک احضار کنند. جالب است بدانید که در اغلب پروازها هم به‌طور تصادفی افراد شاغل در کادر پزشکی و یا پزشکان متخصص وجود دارند. البته باید در نظر داشت که فرد پزشک نیز لازم است شرایط جسمی خود آن‌هم در ارتفاع بالا را مدنظر قرار دهد و درصورتی‌که تمرکز کافی برای کمک به بیمار را دارد و عدم احساس خستگی برای این کار پیش‌قدم شود.

در شرایط اورژانسی در هواپیما چه اقدامی برای بیمار انجام می‌شود؟

زمانی که یکی از مسافران ازنظر جسمی دچار مشکل می‌شوند اولین افرادی که به کمک او می‌آیند مهمانداران هواپیما هستند. آن‌ها ابتدا وضع سلامتی مسافر را بررسی می‌کنند تا میزان اورژانسی بودن موقعیت را ارزیابی کنند. درصورتی‌که موضوع جدی نباشد و بتوانند صرفاً با کمک جعبه کمک‌های اولیه بیمار را به وضعیت عادی برسانند و تشخیص دهند که خطری او را تهدید نمی‌کند همه چیز بعد از کمک به بیمار خاتمه پیدا می‌کند و پرواز روال عادی را طی می‌کند. درصورتی‌که بیمار در شرایط اورژانسی باشد مهمانداران به کمک او می‌روند تا جان او درخطر نباشد و در همین حین تیم پرواز نیز به خلبان اطلاع خواهند داد تا در نزدیک‌ترین فرودگاه هواپیما را به زمین بنشاند تا تیم پزشکی مستقر در فرودگاه بتواند به فرد رسیدگی کند و یا فرد بیمار را به مراکز پزشکی یا بیمارستان‌ها انتقال دهند و پرواز ادامه پیدا کند.

سابقه وقوع شرایط اورژانسی برای افراد در پروازها

روی‌هم‌رفته آمار و ارقامی که از شرایط اورژانسی برای مسافران در طول پرواز اعلام شده است نسبت به تعداد مسافرانی که تجربه سفر هوایی را در طول سال دارند بسیار ناچیز است. از این تعداد مسافران نیز به‌ندرت مواردی پیش می‌آید که تیم پرواز نتوانسته باشد جان فرد را از خطر مرگ نجات دهد. به‌طوری‌که مجلات پزشکی میزان مرگ‌ومیر مسافران طی پرواز را فقط ۳/۰ درصد اعلام کرده‌اند. به‌عنوان‌مثال به‌تازگی خدمه پرواز ایرلاین مشهور امارات توانسته‌اند در دو پرواز جداگانه جان دو مسافر که در حین پرواز دچار ایست قلبی شده بودند را نجات دهند. درصورتی‌که نجات افرادی که ایست قلبی می‌کنند حتی در بیمارستان‌ها نیز با احتمال بسیار پایین ممکن است.

بنابراین باید گفت به‌طورکلی سابقه وقوع مرگ‌ومیر یا شرایط حاد مثل به کم رفتن مسافران در طول پرواز بسیار کم است. نکته خوشایند دیگری که باید به آن اشاره کنیم این است که طبق آمار سه‌چهارم مواردی که مهمانداران برای کمک به یک بیمار اعلان نیاز به کمک یک پزشک از بین مسافران را کرده‌اند با جواب مثبت روبرو شده‌اند که به این معنی است که معمولاً در بین مسافران پزشکی وجود دارد که در شرایط اورژانسی به کمک مهمانداران می‌آید.

آیا در صورتی‌ که بیمار هستیم با پرواز سفر کنیم یا خیر؟

ممکن است بیماری شما ازنظر خودتان جدی به نظر نرسد اما در نظر داشته باشید که شرایط خاص کابین هواپیما باوجود کمبود اکسیژن و کم‌آبی می‌تواند بیماری شما را تشدید کند، بنابراین اگر به‌تازگی بهبود پیدا کرده‌اید و یا دچار بیماری جدی هستید توصیه می‌شود سفر نکنید. درصورتی‌که بیماری خاصی دارید حتماً پیش از پروازتان با پزشک در این باره مشورت کنید و مطمئن شوید که شرایط پرواز تأثیری در تشدید یا وخامت اوضاع جسمانی شما ندارد. به این موضوع هم دقت داشته باشید که برخی از ایرلاین‌ها از پذیرش افراد بیمار به پرواز جلوگیری می‌کنند و ممکن است زمان مراجعه به فرودگاه مسئولان پذیرش پرواز اجازه پرواز به شما ندهند.

سخن پایانی

هرچند در کادر پرواز ایرلاین‌ها پزشک حضور ندارد اما مهمانداران هواپیما برای روبرویی با شرایط اورژانسی مسافران آموزش‌های حرفه‌ای دیده‌اند. تجهیزات پزشکی و احیاء بیمار نیز در هواپیما در دسترس است. درصورتی‌که سلامت مسافر در حین پرواز به خطر بیفتد، در وهله اول مهمانداران علائم حیاطی فرد را بررسی و اقدامات لازم را برای نجات جان او یا بهبود وضعیت او انجام می‌دهند. در مواقعی که موضوع بسیار جدی باشد نیز از کابین هواپیما درخواست کمک از مسافران پزشک حاضر در پرواز را خواهند کرد. علاوه بر آن با پزشکانی که روی زمین هستند و تیم پزشکی حاضر در فرودگاه ارتباط برقرار کرده و از آن‌ها راهنمایی‌های لازم برای کمک به بیمار را دریافت خواهند کرد. درنهایت اگر نیاز به رسیدگی بیشتر باشد خلبان در نزدیک‌ترین فرودگاه به زمین می‌نشیند تا بیمار به مرکز پزشکی منتقل شود. بنابراین اگر دچار بیماری خاصی نیستید و یا شرایط جسمانی شما بحرانی نیست نیازی به نگرانی در این باره نیست. آمار و ارقام نیز نشان می‌دهند که در بیشتر موارد اورژانسی افراد بیمار در پروازها کمک لازم را دریافت کرده‌اند. با همه این‌ها توصیه می‌کنیم درصورتی‌که بیمار هستید از پرواز کردن تا زمان بهبودی کامل خودداری کنید و یا با پزشکتان مشورت کنید.

واحد خبری مرکزکده

منبع خبر: ایلنا

    برچسب ها:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مرکزکده در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید