پنجشنبه, ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-24
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 16133 |
تاریخ انتشار : ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۶ | ارسال توسط :
6 بازدید
۰
1

به گزارش مرکزکده به نقل از خبرگزاری برنا: سیر تحولات دبی از سال ۱۹۵۰ تا امروز با شروع کشف نفت آغاز و با توسه گردشگری تداوم یافت

سیر تحولات دبی از ۱۹۵۰ تا امروز

حدود ۴۰ سال قبل دبی شهری بود که تنها شامل بیابان‌های گسترده بود و هیچ گونه تفریح دیگری جز شترسواری نداشت. در کمتر از یک قرن از اوایل دهه ۱۹۵۰، دبی از یک بندر کوچک در خلیج فارس با اقتصاد سنتی مبتنی بر صید مروارید و ماهیگیری به یکی از شهرهای توریستی تبدیل شود. سیر تحول دبی، با تقویت زیرساخت‌های این شهر با کشف نفت آغاز شد.
این تحول با پیشرفت در زمینه گردشگری و توریستی، ارتقا زیرساخت‌ها شکل گرفت تا امروز دبی به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری و ساختمان سازی تبدیل شود. در ادامه، خلاصه‌ای از مسیر این پیشرفت دبی از دهه ۱۹۵۰ تاکنون ارائه شده است.
 
معرفی شهر دبی
زیباترین شهر امارات دبی است هر ساله میزبان گردشگران زیادی از اقصی نقاط جهان است. این شهر مدرن دارای جاذبه‌های تفریحی و گردشگری بسیاری از قبیل آکواریوم، دهکده جهانی، موزه آینده، مسجد جمیرا، مسجد خلیفه تاجر، جزیره نخل جمیرا، باغ گل معجزه، سالن اپرا، پارک آبی وایلد وادی و… است. مرکز خرید دبی که یکی از معروف ترین پاساژهای جهان است در این شهر قرار دارد. مساحت این منطقه ۳,۸۸۵ کیلومتر مربع و جمعیت تقریبا ۳,۳ میلیون نفر است که دومین شهر پرجمعیت این کشور در سال ۲۰۲۴ معرفی شده است. آب‌وهوای این شهر گرم و شرجی است و در برخی از ماه‌های سال مانند آگوست به ۴۲ درجه سانتیگراد میرسد.
دهه ۱۹۵۰: اقتصاد سنتی
در ابتدای دهه ۵۰ میلادی، اقتصاد کشور امارات و زندگی در دبی بیشتر بر پایه ماهیگیری، تجارت دریایی و صید مروارید بود. 
دهه ۱۹۶۰: کشف نفت
با کشف نفت در سال ۱۹۶۶ و صدور آن به بازارهای جهانی در ۱۹۶۹، دبی به سرعت به سمت توسعه اقتصادی پیش رفت. 
دهه ۱۹۷۰: شروع توسعه شهری
با رشد درآمدهای نفتی، توسعه این شهر به شکل کنونی آغاز شد. نخستین گام طراحی بندر جبل علی، ساخت مدارس، بیمارستن، جاده، مارکز تفریحی و گردشگری، ساختمان های مدرن با معماری خاص، مراکز خرید و … بود.
دهه ۱۹۸۰: تاسیس تخستین منطقه آزاد
اقدامات دبی در دهه ۸۰ بیشتر حول محور افزایش جمعیت بود به گونه‌ای که جمعیت این شهر از ۳۴۰ هزار نفر به ۳ میلیون نفر افزایش یافت. سپس با تأسیس منطقه آزاد جبل علی در سال ۱۹۸۵،  به‌طور جدی وارد عرصه جذب و مراوده با شرکت‌های بین‌المللی برای صادرات و ترانزیت کالا شد.

دهه ۱۹۹۰: تبلیغات 
در این دهه، دبی با پروژه‌های نمادینی چون برج‌العرب خود را به‌ عنوان یک مقصد گردشگری مطرح کرد. زیرساخت‌های مالی و بانکی نیز در همین زمان توسعه پیدا کردند به همین علت بستر مناسبی برای سرمایه‌گذاری فراهم شد. شروع سرمایه گذاری خارجی در دبی با ویلا در دبی و سایر املاک از این دهه آغاز شد.
دهه ۲۰۰۰: بحران مالی ۲۰۰۸
در این دهه، این شهر با اجرای پروژه‌های بزرگی همچون نخل جمیرا، برج خلیفه، منطقه دبی مارینا به‌سرعت چهره‌ای جهانی به خود گرفت. این دوره هم‌زمان با افزایش قیمت نفت همراه بود با این حال، بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ چالش‌هایی را در کشور امارات ایجاد کرد. مطابق با آمار، حجم کل خسارت‌های وارده به بازارهای مالی امارات در سال ۲۰۰۸ میلادی از مرز۴۶  میلیارد درهم گذشت که شاخص کل سهام در بازارهای مالی امارات بیش از ۵۷ درصد کاهش یافت.هم چنین شاخص کل سهام در بازار مالی دوبی در سال گذشته میلادی بیش از ۷۲ درصد و شاخص کل سهام در بورس ابوظبی نیز بیش از ۴۷ درصد کاهش یافت.
دهه ۲۰۱۰: توسعه فناوری و رویداد اکسپو
توسعه فناوری، استارتاپ‌، اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه گردشگری و برگزاری رویدادهای مختلف از جمله اقدامات کلیدی در این دوره بود. رویداد اکسپو ۲۰۲۰ نقش مهمی در تثبیت جایگاه بین‌المللی این شهر ایفا کرد.

“ The World Expo is one of the oldest and largest global events, taking place every five years. From October 2021 to March 2022, Expo 2020 Dubai welcomed over 24 million visitors to the first World Expo to be held in the Middle East, Africa and South Asia (MEASA) region and the first to be hosted by an Arab nation.

اکسپو یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای بین‌المللی است که هر پنج سال یک‌بار برگزار می‌شود. از اکتبر ۲۰۲۱ تا مارس ۲۰۲۲، اکسپو ۲۰۲۰ دبی با میزبانی بیش از ۲۴ میلیون نفر، برای نخستین‌بار در منطقه خاورمیانه، آفریقا و آسیای جنوبی برگزار شد. امارات به عنوان اولین کشور عربی، میزبان این رویداد جهانی است.
منبع: uae-embassy

دهه ۲۰۲۰: برگزاری نمایشگاه جیتکس و هنر دبی
در این دهه نمایشگاه های بین المللی مختلفی مثل جیتکس، هنر و … برگزار شد. در نمایشگاه جیتکس آخرین دستاوردهای فناوری کل قاره و کشورهای مختلف برای عموم به نمایش گذاشته میشود. در این رویداد حدود ۲۰ شرکت دانش بنیان و استارتاپ‌ از طرف ایران با حمایت صندوق نوآوری به عنوان نماینده کشور شرکت کردند. نمایشگاه بین‌المللی هنر یکی دیگر از رویدادهای برگزار شده در این شهر است که علاقه مندان به هنر هر سال از آثار موجود بازدید می‌کنند.
 
نقش توسعه ساختمان سازی در  اقتصاد امارات
در دهه ۱۹۹۰، تحولات این شهر در زمینه رونق گردشگری و ساختمان سازی و آغاز شد. ساخت جزیره‌های مصنوعی دبی مانند: پالم جمیرا، پالم دیره و پالم جبل علی به شکل درخت نخل، از معروف‌ترین پروژه‌ها محسوب می‌شود.در این مناطق هتل‌های مجلل، ویلاهای لوکس، اسکله‌های تفریحی، مراکز تجاری و تفریحی خیره‌کننده‌ای ساخته شده است.
 خلق و پیاده‌سازی ایده‌های تازه و جذاب این شهر را به یکی از مقاصد گردشگری تبدیل کرده است. برج خلیفه، آب نمای دبی، موزه آینده دبی، برج العرب، باغ پردانه دبی، باغ میراکل دبی، تنها گوشه کوچکی از مراکز دیدنی و توریستی دبی محسوب می‌شوند. قوانین مالیاتی ساده و شفاف تاثیر مثبتی در روند اقتصادی این منطقه داشته است.
افتتاح مرکز مالی بین المللی
امروزه، بیش از ۲۰۰۰ شرکت مختلف در DIFC مرکز مالی بین‌المللی دبی (Dubai International Financial Centre) به ثبت رسیده است DIFC در سال ۲۰۰۲، به‌عنوان یکی از مناطق مالی دبی در خیابان شیخ زائد افتتاح شد تا به امروزه، بیش از ۲۰۰۰ شرکت مختلف در مرکز مالی بین‌المللی دبی (Dubai International Financial Centre) به ثبت رسیده است.
 
 
 
 

منبع خبر: خبرگزاری برنا

    برچسب ها:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مرکزکده در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید