به گزارش مرکزکده به نقل از خبرگزاری برنا: باندینگ ارتودنسی روشی است که در آن، بریس ها با چسب مخصوص روی دندان ها، چسبیده میشوند. جنس باند ارتودنسی میتواند از فلز یا مواد دیگر باشد.
آنچه باید درباره باندینگ ارتودنسی بدانیم
ارتودنتیست بنا به تشخیص مقتضی، به دو روش مستقیم یا غیرمستقیم، باندها را روی دندانها متصل می کند. باند ارتودنسی قطعهای کوچک است که معمولاً جنسی فلزی دارد و به دندان ها متصل میشود. باند ارتودنسی این قطعه دارای پایهای مسطح است که برای نگه داشتن بخشهایی از بریس از استفاده میشود.
برای دریافت اطلاعات تخصصی میتوانید با متخصصان و دندانپزشکان شرکت بیمه دندانپزشکی دندونت تماس حاصل فرمایید.
ارتودنتیست به کمک این باند به طور صحیح دندان ها را تنظیم می کند تا بتواند نتیجه مطلوب را از درمان ارتودنسی بگیرد.
در باندینگ ارتودنسی، با قرار دادن صحیح بریس ها در موقعیت اصلی خود، هم از حرکت ناخواسته آنها جلوگیری میشود و هم سبب پایداری و استقامت بیشتر دندان ها می شود.
انواع روشهای باندینگ ارتودنسی
باندینگ مستقیم
در این روش براکت ها به صورت مستقیم و جداگانه، روی هرکدام از دندانها قرار می گیرند. به این صورت که ابتدا دندانها را کاملاً تمیز و ضدعفونی می کنند و بعد لایه ای از چسب مخصوص روی دندانها قرار داده می شود. در پایان هم باند را به دندان می چسبانند و با کمک اشعه خاصی در جای خود ثابت می کنند.
این روش نسبت به روش غیرمستقیم، نیاز به زمان بیشتری دارد اما با دقت بیشتری انجام میشود.
باندینگ غیرمستقیم
در این روش، ابتدا باند روی یک مدل گچی از دندان ها قرار میگیرد و بعد با چسبی مخصوص به دندان ها چسبانده میشوند.
تفاوت این روش با روش مستقیم، استفاده از مدل گچی دندان ها است. همچنین در این روش به نسبت روش مستقیم، باندگذاری ارتودنسی نیاز به زمان کمتری دارد.
باندینگ انتخابی
در این روش تنها تعدادی از دندان ها، مانند دندانهای مولر باندینگ می شوند. این روش زمانی استفاده می شود که با تنظیم تعدادی از دندان ها، مشکل حل می شود و نیاز به باندینگ ارتودنسی همه دندانها نیست.
مراحل باندینگ ارتودنسی
قبل از آشنایی با مراحل باندینگ ارتودنسی، لازم است بدانید که این مراحل کاملاً بدون درد است و فقط کمی باعث خشکی گونه ها و لب ها می شود. مراحل باندینگ ارتودنسی عبارت است از:
ابتدا ارتودنتیست با استفاده از خمیری مخصوص و بدون طعم، دندان ها را پاکسازی و ضدعفونی می کند.
از رترکتورها برای جدا کردن لبها از دندان و برای خشک شدن دندانها استفاده می شود.
از ژل اسیدی کاندیشنر برای رفع لایه های اضافی روی دندان ها استفاده می شود. سپس دندان ها شستشو داده می شوند.
برای وصل کردن بریس ها روی دندان ها، سیمان باندینگ ارتودنسی را روی سطح پشتی بریس قرار می دهند.
پرایمر مخصوصی روی دندان ها قرار داده می شود که با استفاده از آنها براکت ها جایگذاری شوند.
اضافات باندینگ سیمان ارتودنسی را از سطح دندان پاک می کنند.
سیمان ارتودنسی با استفاده از اشعه و یا مواد شیمیایی تثبیت می شود.
رتورکتورها را از دهان بیمار خارج کرده و سیمها قرار داده می شوند.
دی باندینگ ارتودنسی چیست؟
دی باندینگ ارتودنسی به مرحله ای گفته میشود که ارتودنتیست باندها و براکتها از روی سطح دندانها جدا می کند. این مرحله زمانی انجام می شود که درمان ارتودنسی کامل شده است و معمولاً هم بدون درد و ناراحتی است.
مراحل دی باندینگ ارتودنسی عبارت است از:
1.پس از اینکه ارتودنتیست از اصلاح موقعیت دندانها اطمینان حاصل کرد، با استفاده از ابزارهای مخصوصی، باندها را از دندانها جدا می کند.
2. در مرحله دوم، با استفاده از پنس ارتودنسی، سیم از براکتها جدا می شود.
3. پس از جداسازی باندها و سیمها، سطح دندان ها به دقت پاکسازی و تمیز می شوند.
4. پس از انجام دی باندینگ، ارتودنتیست مجدداً وضعیت دندان ها را به طور کامل بررسی می کند و گاهی برای تثبیت درمان، استفاده از نگهدارنده ارتودنسی (ریتینر) را برای مدتی محدود، پیشنهاد میکند.
مدت زمان باندینگ ارتودنسی و دی باندینگ
مدت زمان انجام باندینگ بیشتر از دی باندینگ است. به طورکلی مدت زمان باندینگ و دی باندینگ به عوامل مختلفی وابسته است که عبارتاند از:
1. در صورتی که میزان ناهنجاری دندانی زیاد باشد، انجام ارتودنسی دندان نیاز به دقت و زمان بیشتری دارد که همین موضوع باعث افزایش مدت زمان باندینگ و دی باندینگ میشود.
2.تعداد دندانها که باندینگ و دی باندینگ میشوند هم یکی از عوامل تاثیرگذار در مدت زمان انجام آن است. مسلماً هر چه میزان دندانها بیشتر باشد، به زمان بیشتری هم نیاز است.
به طور متوسط، مدت زمان باندینگ حدود ۱ الی ۲ ساعت طول می کشد و دی باندینگ حدود ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت به طول می انجامد.
برای دریافت اطلاعات درباره معرفی دندانپزشکان متبحر در زمینه ارتودنسی و نیز دندانپزشکی اقساطی و دریافت بیمه دندانپزشکی میتوانید با کارشناسان شرکت بنیان سلامت پاسارگاد تماس حاصل فرمایید.
منبع خبر: خبرگزاری برنا