به گزارش مرکزکده به نقل از دنیای اقتصاد:
رشد ۳۵ درصدی مشارکت کنندگان خارجی علیرغم تحریم ها
آغاز به کار سیویکمین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و ماشینآلات وابسته
واحد خبری مرکزکده : سیویکمین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و ماشینآلات وابسته روز، سوم دیماه ۱۴۰۳، در مراسمی با حضور دکتر ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت، حمیدرضا رستگار، رئیس و هیأت رئیسه اتاق اصناف تهران، احمد ابوالحسنی، نایب رئیس اتاق اصناف تهران و رئیس اتحادیه صنف چاپخانهداران تهران و دیگر اعضای هیأت رئیسه اتاق تهران افتتاح شد.
احمد ابوالحسنی، نایبرئیس اتاق اصناف تهران و رئیس اتحادیه صنف چاپخانهداران، در حاشیه نمایشگاه در گفت و گو با خبرنگاران گفت: یکی از مشکلات اساسی صنعت چاپ، نبود متولی مشخص برای این حوزه است. این نمایشگاه بهعنوان بزرگترین رویداد مرتبط با چاپ و بستهبندی کشور برگزار میشود، اما متولی آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و متأسفانه وزیر یا معاون این وزارتخانه در افتتاحیه حضور نداشتند، با وجود آنکه دعوت شده بودند.
وی با بیان اینکه صنعت چاپ نقشی حیاتی در تولید دارد، گفت: هیچ تولیدکنندهای بدون چاپ نمیتواند کالای خود را ارائه دهد. این صنعت، صنعتی پایه در اقتصاد است؛ اما مشکلات بسیاری پیش روی آن وجود دارد.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران افزود: بخش عمدهای از مواد اولیه و ماشینآلات چاپ وارداتی است و ما در تأمین ارز و ثبت سفارش برای واردات با چالشهای جدی مواجه هستیم. برخی از چاپخانهداران برای واردات ماشینآلات خود ماهها معطل تخصیص ارز میمانند. این در حالی است که رقبای منطقهای مانند ترکیه از مشوقهای صادراتی بهرهمند هستند.
ابوالحسنی با اشاره به رشد مشارکت خارجیها در نمایشگاه گفت: علیرغم تحریمها، حضور شرکتهای خارجی در این دوره ۳۵ درصد افزایش داشته است که دستاوردی بزرگ محسوب میشود.
ابوالحسنی با اشاره به جزئیات این نمایشگاه افزود: سیویکمین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بسته بندی و ماشین آلات وابسته با حضور ۴۵۰ شرکت برگزار شده که از این تعداد ۷۰ شرکت خارجی و ۳۸۰ شرکت ایرانی هستند. فضای نمایشگاه شامل ۴۰ هزار مترمربع سرپوشیده و ۱۵۰۰ مترمربع فضای باز است.
او درباره وضعیت بستهبندی گفت: در حوزه بستهبندی، ۱۰۰ درصد تولیدات داخلی است؛ اما در بخش مواد اولیه وابستگی به واردات داریم. در حوزه مقوا و بستهبندیهای خاص، ۵۰ درصد وابسته به واردات هستیم، اما در سایر بخشها این میزان بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته است.
ابوالحسنی در پایان تأکید کرد: صنعت چاپ در ایران ظرفیت رقابت با صنایع بزرگی مانند خودروسازی را دارد و نقش حیاتی آن در اقتصاد کشور باید جدیتر گرفته شود.
گفتنی است؛ سیویکمین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و ماشین آلات وابسته به مدت ۴ روز تا ۶ دیماه از ساعت ۸ تا ۱۵ میزبان بازدیدکنندگان و فعالان صنعت چاپ و بستهبندی است.
منبع خبر: دنیای اقتصاد