چهارشنبه, ۹ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-10-30
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 5205 |
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۸ | ارسال توسط :
42 بازدید
۰
6

به گزارش مرکزکده به نقل از دنیای اقتصاد:

واکنش شاخص‌ بورس به انتخابات ریاست‌جمهوری متفاوت بوده، در این گزارش عملکرد بورس در انتخابات‌ سال ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۰ بررسی شده است.

واکنش شاخص‌کل بورس به انتخابات ریاست جمهوری!

واحد خبری مرکزکده : انتخابات ریاست جمهوری در ایران می‌تواند تاثیرات قابل توجهی بر شاخص کل بورس داشته باشد. این تاثیرات به عوامل مختلفی بستگی دارد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

انتظارات بازار: یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر بورس، انتظارات سرمایه‌گذاران از سیاست‌های اقتصادی و مالی دولت جدید است که اگر انتظارات مثبت باشد شاخص رشد خواهد کرد.

سیاست‌های اقتصادی: سیاست‌های اقتصادی(مالی، پولی، ارزی و تجاری) دولت جدید می‌تواند بر عملکرد شرکت‌های بورسی تا‌ثیرگذار باشد.

فضای سیاسی و بین‌المللی: تغییرات در فضای سیاسی و بین‌المللی پس از انتخابات می‌تواند بر بورس تاثیر بگذارد. 

ثبات و اعتماد به بازار: انتخابات ریاست‌ جمهوری در افزایش یا کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران تاثیر‌گذار است، اگر کاندیدا سیگنال‌های مثبتی به بازار‌سرمایه بدهند، می‌توانیم شاهد افزایش شاخص‌کل بورس باشیم.

از میان اخبار: صندوق سهامی بهترین گزینه سرمایه‌گذاری در دوران عدم قطعیت بورس

واکنش شاخص‌کل بورس به انتخابات سال ۱۳۸۸

در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ شاخص‌کل یکماه پیش از انتخابات بازدهی ۳ درصدی داشت و یک‌ماه پس از انتخابات روند صعودی به خود و ۴.۵ درصد مثبت شد. روند شاخص در ادامه صعودی بود که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید.

انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ و واکنش بورس

عملکرد شاخص‌کل بورس قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ کاملا متفاوت بود، یکماه پیش از انتخابات شاخص‌کل ۱ درصد منفی بود ولی پس از انتخابات و شکل‌گیری انتظارات مثبت نسبت به رفع تحریم و بهبود شرایط اقتصادی موجب شد شاخص بورس یک‌ماه پس از انتخابات ۲۰ درصد رشد کند.

واکنش متعادل شاخص‌بورس به انتخابات سال ۱۳۹۶

شاخص‌کل بورس یکماه قبل و پس از انتخابات ۹۶ به ترتیب ۱ و ۲ درصد رشد کرد و می‌توان گفت بورس واکنش خاصی به این انتخابات نشان نداد چرا که تغییری در سیاست‌های اقتصادی دولت رخ نمی‌داد.

داغ شدن موضوعات بورسی در انتخابات ۱۴۰۰ 

انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ در شرایطی برگزار شد که ۱۰ ماه قبل شاخص‌کل بورس در سقف تاریخی ۲ میلیون واحدی را از دست داده و ریزش‌های سنگین را تجربه می‌کرد، این موضوع موجب مطرح شدن دغدغه‌های بورسی از سوی کاندیدا‌های ریاست جمهوری گشت.

اما واکنش شاخص‌کل بورس به انتخابات ۱۴۰۰ مثبت بود، شاخص‌کل که یکماه پیش از انتخابات ۴درصد منفی بود یک‌ماه پس از انتخابات ۱۲ درصد رشد کرد.

بهترین گزینه سرمایه‌گذاری در دوران عدم قطعیت بورس

در دورانی مانند انتخابات ریاست جمهوری که شرایط عدم قطعیت حاکم است، بهترین راه برای سرمایه‌گذاری که در صورت صعود بتوان سود را بیشینه و در صورت ریزش بورس ریسک را به حداقل ممکن رساند، صندوق‌های سرمایه‌گذاری است.

پیش از سال ۱۴۰۰ صندوق‌ها که ابزار سرمایه‌گذاری غیر‌مستقیم در بورس هستند وجود نداشتند، این صندوق‌ها تحت نظارت سازمان بورس و توسط تحلیل‌گران خبره بازار‌سرمایه مدیریت می‌شود و سهم‌هایی خرید و فروش می‌کنند که می‌توانند بالاتر از افراد عادی بازدهی کسب کنند. 

برای مثال صندوق سهامی سرو از سال ۱۳۹۸ تا‌کنون ۱ هزار ۲۵۰ درصد بازدهی داشته است. در یکسال گذشته که بازدهی بورس منفی ۸ درصد بوده ولی صندوق سرو بازدهی مثبت داشته و ۱۰ درصد بالاتر از شاخص‌کل بورس بازدهی کسب کرده است.

این مطلب توسط کارشناسان بازار‌سرمایه تهیه‌شده است برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره سرمایه‌گذاری با شماره ۰۲۱۷۹۳۲۶ تماس بگیرید.

منبع خبر: دنیای اقتصاد

    برچسب ها:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مرکزکده در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید