سه شنبه, ۲۵ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-14
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 6469 |
تاریخ انتشار : ۳۰ تیر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶ | ارسال توسط :
41 بازدید
۰
5

به گزارش مرکزکده به نقل از خبرگزاری برنا: موضوع طلاق از بخش‌های مهم قانونی در حقوق خانواده به شمار می‌رود که به‌موجب آن، روابط زناشویی پایان می‌یابد و طبق قانون، طرفین باید تکالیف قانونی خود را به‌جا آورند.

آیا طلاق توافقی به فوری غیر قانونی است؟

 طلاق توافقی یکی‌از انواع مختلف طلاق است که انجام آن با تفاهم طرفین انجام می‌شود و پس از توافق بر سر تمام حقوق مالی یکدیگر، به دادگاه مراجعه می‌کنند و دادگاه، توافق آن‌ها را معیار انجام طلاق قرار می‌دهد. ازآنجایی‌که سرعت انجام این فرایند برای بسیاری از زوجین حائز اهمیت است، این مسئله سبب ایجاد برخی شبهات تحت‌عنوان طلاق فوری توافقی شده است. در این مطلب قصد داریم ضمن پرداختن به این موضوع، مراحل و زمان‌بندی تقریبی این نوع طلاق را توسط یک وکیل طلاق حرفه‌ای بررسی کنیم.
 
آیا طلاق توافقی به‌صورت فوری امکان‌پذیر است؟
پیش‌از هرچیز باید بدانید که طلاق یکی‌از موضوعات نسبتا پیچیده قانونی است و نمی‌توان زمان‌بندی دقیقی برای آن تعیین کرد؛ بنابراین، انجام طلاق به‌صورت فوری و توافقی توسط وکلا یا مراجعی که تبلیغات زیادی در این زمینه می‌کنند را می‌توان غیر قانونی و غیر اصولی دانست. زیرا انجام طلاق به‌صورت توافقی حتی تا بیش‌از یک ماه نیز زمان می‌برد. به‌بیانی بهتر، اگرچه برخلاف طلاق‌های غیرتوافقی (درخواست از جانب مرد یا زن)، طلاق به‌صورت توافقی فرایندی سریع‌تر دارد و می‌توان با اتکا به آن، زودتر به نتیجه دلخواهی رسید؛ اما در هیچ‌یک از انواع طلاق‌ها نمی‌توان زمان دقیقی برای نهایی‌شدن این کار اعلام کرد. بااین‌حال انتخاب یک وکیل مسلط و توانمند می‌تواند انجام سریع‌تر طلاق را عملی سازد.
فرایند کلی طلاق به‌صورت توافقی چگونه است؟
در گذشته انجام طلاق توافقی امری راحت‌تر بود و زوجین یا وکلای آن‌ها می‌توانستند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، نسبت‌به ثبت درخواست طلاق اقدام کنند و بعد از مدتی نتیجه نهایی آن را دریافت نمایند؛ اما از سال ۹۷ به‌بعد که قوانین جدیدی با هدف حمایت از خانواده در حوزه طلاق‌های توافقی تصویب شد، زوجین پس از ثبت درخواست خود، مکلف به دریافت و ارائه گواهی عدم‌انصراف از طلاق هستند که توسط مراکز مشاوره خانواده یا مراکز غربالگری صادر می‌شود.
این جلسات مشاوره‌ای ممکن است ۱ الی ۵ جلسه طول بکشد و برای انجام آن باید شخصا یا با توافق طرفین، به سامانه «تصمیم طلاق» مراجعه کنند و با ثبت اطلاعات هویتی خود، یکی‌از مراکز غربالگری را جهت حضور در جلسات مشاوره خانواده (که تحت نظر بهزیستی انجام می‌شود) پیش‌از طلاق توافقی انتخاب کنید. پس‌از گذراندن جلسات مشاوره و دریافت گواهی عدم‌انصراف از طلاق، باید این گواهی را به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی ارائه دهید تا درخواست شما به دادگاه خانواده ارسال شود.
در انجام طلاق به‌صورت توافقی رعایت چه مواردی لازم است؟
همان‌طور که گفته‌شد، طلاق از نوع توافقی یک نوع طلاق است که مبنای انجام آن توافق طرفین بر سر حقوق مالی و غیر مالی یکدیگر خواهد بود و دادگاه ملزم به پذیرش این توافق است. مثلا ممکن است طرفین به توافق برسند که مهریه در قبال طلاق بخشیده شود یا این‌که طرفین شرایط خاصی را برای پرداخت مهریه معین کرده باشند؛ بنابراین، لازم است زن و مرد در انجام طلاق به موارد زیر توجه داشته باشند:
حقوق مالی زن
طلاق توافقی روی حقوق مالی زن توجه و تاکید زیادی دارد. همان‌طور که قانون و شرع هنگام قرائت خطبه عقد مهریه را برای زن در نظر می‌گیرد، هنگام انجام طلاق نیز حقی با عنوان اجرت‌المثل برای وی در نظر گرفته می‌شود. مهریه و اجرت‌المثل مهم‌ترین حقوق مالی زن محسوب می‌شوند که مورد تاکید قانون نیز هستند و طرفین باید هنگام انجام طلاق روی آن به توافق برسند.
مهریه
مهریه اصلی‌ترین حق مالی همسر محسوب می‌شود. یک تصور اشتباه درباره طلاق به‌صورت توافقی این است که بسیاری از مردم به اشتباه فکر می‌کنند معنی طلاق به‌شکل توافقی، بخشیدن حق مهریه به‌وسیله زن است که این تصور در طلاق توافقی کاملا اشتباه است؛ درواقع مهریه یک حق مالی الزامی محسوب می‌شود و در هر نوع طلاقی کاملا قابل دریافت است و اگر توافق طرفین روی پرداخت آن باشد، مرد باید نسبت‌به این کار اقدام کند.

اجرت‌‌المثل
اجرت‌‌المثل از دیگر تعهدات مهم مالی محسوب می‌شود. اگر همسر در طول زندگی مشترک به‌درخواست شوهر خود کارهای مختلفی را انجام دهد، هنگام جدایی از وی نیز قادر است نسبت‌به دریافت آن اقدام کند. البته برخلاف مهریه در این طلاق‌های توافقی، اجرت‌المثل فقط زمانی قابل‌پرداخت است که طرفین بر پرداخت آن توافق کنند؛ بنابراین، اگر صحبتی از اجرت‌المثل نشده باشد، تعهدی برای پرداخت آن در طلاق توافقی بر عهده مرد نیست.
نفقه فرزند و حق حضانت
ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی روی داشتن حق حضانت مادر تا ۷ سالگی فرزند تاکید دارد و پس از آن نیز حضانت کودک یا کودکان به پدر سپرده می‌شود. در طلاق به‌صورت توافقی، طرفین قادرند روی حق حضانت فرزندان توافق کنند و توافق طرفین، کاملا لازم‌الاجرا محسوب می‌شود. چنان‌چه زن و مرد به توافقی در این خصوص نرسند، دادگاه با بررسی شرایط و وضعیت طرفین، حضانت را به یکی از آن‌ها خواهد داد که توانایی بالاتری داشته باشد. نفقه فرزند شامل کلیه هزینه‌های مالی مرتبط با خوراک، پوشاک و مسکن فرزند است که پدر عهده‌دار آن خواهد بود.
در این زمینه توافق طرفین مبنای کار و لازم‌الاجرا خواهد بود؛ اما اگر در طلاق توافقی روی این موضوع توافق صورت نگرفته باشد، دادگاه برحسب قوانین و مقررات تعیین‌شده، مبلغی مشخص را تحت‌عنوان نفقه فرزند تعیین می‌کند. اگر پدر فرزند، توان مالی مناسب جهت پرداخت نفقه را نداشته باشد؛ جد پدری عهده‌دار پرداخت آن خواهد بود و اگر جد پدری نیز توان پرداخت نفقه را نداشته باشد، به‌جا آوردن این تعهد مالی بر عهده مادر خواهد بود.
مراجعه به مشاور حقوقی یا دریافت وکیل طلاق
طلاق جنبه‌های فنی و تخصصی زیادی دارد؛ ازجمله مواردی که در پایان طلاق، پشیمانی و ناراحتی زیادی را برای یکی از طرفین به‌همراه دارد، عدم مراجعه به مشاور یا وکیل خانواده است. بنابراین، برای دریافت کامل حقوق طرفین و درگیر نشدن با مشکلات بی‌شمار بعدی نیاز است از کسی که در این زمینه تجربه و تبحر کافی دارد کمک بگیرید. یک مشاور یا وکیل کسی است که در طلاق توافقی، به‌صورت تخصصی با تمام حقوق شما آشنایی دارد و می‌تواند بهترین اقدامات ممکن را درجهت استیفای کامل آن انجام دهد. بنابراین، نباید مراجعه به وکیل یا مشاور را امری غیرالزامی و بی‌فایده تلقی کرد. زیرا بسیاری از مشاورین و وکلا، امکان مشاوره به‌صورت تلفنی را هم محیا کرده‌اند.

تمام مواردی که درباره طلاق فوری و توافقی ذکر شد
در این مطلب، به موضوع طلاق‌های فوری و توافقی که توسط بسیاری از مشاورین و وکلا تبلیغ می‌شوند پرداخته شد. اساسا این مدل از طلاق‌ها مبنای واقعیت ندارند و فرایند انجام طلاق‌های توافقی، بسیار زمان‌گیرتر از چند روز است. در این مطلب همچنین به حقوق مختلف طرفین نیز پرداخته شد و موارد آن به‌دقت مورد بررسی قرار گرفت. در کنار تمام موارد ذکرشده، باید به مسئله مشاوره‌های حقوقی تاکید بیشتری داشت. ازآنجایی‌که امورات تخصصی طلاق، مواردی حساس هستند و اغلب زوجین در طلاق توافقی، شناخت کامل و دقیقی نسبت‌به آن‌ها ندارند؛ بنابراین، باید گفت که وجود یک مشاور حقوقی می‌تواند کمک زیادی به شناخت حقوق خود و استیفای کامل آن‌ها داشته باشد. نکته مهم دیگر در این نوع از طلاق، این است که مشاوره حقوقی با مشاوره خانواده که توسط بهزیستی ارائه می‌شود فرق دارد و اگر قصد شما برای انجام طلاق قطعی است، باید حتما به مشاور حقوقی خود مراجعه کنید تا راهنمایی‌های لازم جهت برخورداری از حقوق مالی و غیرمالی خود را دریافت کنید و با دید بازتری طلاق خود را پیگیری نمایید.
منبع: طلاق توافقی گروه وکلای فراز
 
این محتوا حاوی تبلیغات میباشد

منبع خبر: خبرگزاری برنا

    برچسب ها:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مرکزکده در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید